Vă prezint o prăjitură genială, realizată din doar 4 ingrediente simple: 3 mere, 3 ouă, 200g zahăr și 150g făină.

DISTRIBUIE PRIETENILOR CRESTINULE

Reteta detaliată a prajiturii cu mere:

Ingrediente:

 • 3 ouă mari
 • 200 g zahăr
 • 150 g făină
 • 3 mere

Mod de preparare:

 1. Într-un bol mare, bateți ouăle cu ajutorul unui mixer până când obțineți o compoziție spumoasă și ușor pufoasă. Adăugați zahărul și mixați până când acesta se dizolvă complet în ouă.
 2. Treptat, adăugați făina în amestecul de ouă și zahăr. Amestecați bine pentru a obține un aluat omogen și fără cocoloașe.
 3. Pregătiți merele: le spălați, le curățați de coajă și le îndepărtați cotorul. Tăiați merele în felii subțiri, în funcție de preferință.
 4. Acoperiți o tavă cu hârtie de copt și turnați jumătate din cantitatea de aluat pe suprafața ei. Uniformizați aluatul cu o spatulă sau cu dosul unei linguri.
 5. Așezați feliile de mere peste primul strat de aluat, acoperindu-l în întregime.
 6. Adăugați restul de aluat peste mere și îl distribuiți uniform pentru a acoperi complet merele.
 7. Preîncălziți cuptorul la 180 de grade Celsius.
 8. Coaceți prăjitura la temperatura preîncălzită timp de aproximativ 50 de minute sau până când trece testul scobitorii: introduceți o scobitoare în mijlocul prăjiturii și, dacă iese curată și uscată, prăjitura este gata.
 9. Lăsați prăjitura să se răcească în tavă pentru câteva minute, apoi o puteți transfera pe un grătar pentru a se răci complet.
 10. Opțional, puteți orna prăjitura cu zahăr pudră sau cu scorțișoară, în funcție de preferințe.
 11. Tăiați în felii generoase și savurați prăjitura cu mere alături de cei dragi. Poftă bună! scrie wawlist.com

DISTRIBUIE PRIETENILOR CRESTINULE
*Acest site web nu oferă sfaturi medicale și nici nu sugerează utilizarea tehnicilor ca formă de tratament pentru probleme fizice, pentru care este necesar sfatul unui medic. Dacă decideți să aplicați informațiile conținute în acest site, același lucru nu își asumă nicio responsabilitate. Intenția site-ului este să fie ilustrativă, nu îndemnatoare sau didactică. Important: întregul conținut al site-ului web www.stiriactuale.org are doar scop informativ și nu înlocuiește, în niciun caz, activitatea specialiștilor din cele mai diverse segmente de sănătate (medici, kinetoterapeuți, asistenți medicali, nutriționiști, psihologi, dentiști, printre altele).Nu vindem niciun tip de produs sau serviciu. Informațiile pe care le aducem sunt naturale tocmai pentru a evita posibilele efecte secundare, cu toate acestea este întotdeauna bine să consultați un specialist înainte de a ingera sau de a aplica orice medicament, chiar dacă este natural (acest lucru nu se aplică în principal femeilor însărcinate sau persoanelor cu restricții alimentare, de exemplu indiferent de motiv).