Prajitura Negricioasa este o delicatesa pe care merita sa o pregatesti in fiecare zi, avand in vedere cat de incredibil de buna este.

Ingrediente: Pentru blat: 7 albușuri 7 linguri de zahăr 4 gălbenușuri 7 linguri de făină 7 linguri de nucă măcinată 1 praf de copt

Pentru cremă: 500 ml de lapte 6 linguri de făină 3 gălbenușuri 350 g de zahăr zahăr vanilat sau vanilie după gust 250 g de unt 300 g de zahăr ars

Pentru glazură: 3 linguri de apă 5 linguri de zahăr 3 linguri de cacao unt, cât o nucă

Mod de preparare: Pentru blat:

 1. Bateți spumă albușurile cu zahărul, apoi adăugați treptat gălbenușurile.
 2. Incorporați făina amestecată cu nuca măcinată și praful de copt. Amestecați cu grijă pentru a nu distruge consistența spumei de albușuri.
 3. Coaceți trei foi pe dosul tăvii, care trebuie să fie unsă în prealabil.

Pentru cremă:

 1. În timp ce foile se coc, pregătiți crema. Frecați gălbenușurile cu zahărul și vanilia (sau zahărul vanilat), apoi adăugați făina.
 2. Adăugați laptele treptat și amestecați constant pentru a evita formarea cocoloașelor.
 3. Puneți crema pe foc și amestecați constant până când se îngroașă și devine o cremă fină.
 4. Îndepărtați crema de pe foc și lăsați-o să se răcească. Apoi, amestecați-o cu untul.

Înainte de a începe asamblarea prăjiturii, ardeți 300 g de zahăr pe o placă metalică sau o tavă de sticlă unsă generos cu ulei. Lăsați zahărul ars să se răcească, apoi măcinați-l într-un mojar și puneți-l deoparte.

Asamblarea prăjiturii:

 1. Când foile s-au răcit, puneți folie de plastic într-o tavă și așezați prima foaie în tava.
 2. Presărați jumătate din cantitatea de zahăr ars peste foaie, apoi adăugați jumătate din cremă.
 3. Așezați a doua foaie și repetați procesul cu restul de zahăr ars și cremă.
 4. Așezați a treia foaie și acoperiți marginile cu folia de plastic. Lăsați prăjitura la frigider până se întărește.

După ce prăjitura s-a întărit, pregătiți glazura de cacao: puneți la fiert toate ingredientele și fierbeți-le timp de câteva minute, până când zahărul se topește. Turnați glazura peste prăjitură și lăsați-o din nou la frigider.

Taiați prăjitura după preferință și serviți-o cu plăcere. scrie dezicuzi.ro

*Acest site web nu oferă sfaturi medicale și nici nu sugerează utilizarea tehnicilor ca formă de tratament pentru probleme fizice, pentru care este necesar sfatul unui medic. Dacă decideți să aplicați informațiile conținute în acest site, același lucru nu își asumă nicio responsabilitate. Intenția site-ului este să fie ilustrativă, nu îndemnatoare sau didactică. Important: întregul conținut al site-ului web www.stiriactuale.org are doar scop informativ și nu înlocuiește, în niciun caz, activitatea specialiștilor din cele mai diverse segmente de sănătate (medici, kinetoterapeuți, asistenți medicali, nutriționiști, psihologi, dentiști, printre altele).Nu vindem niciun tip de produs sau serviciu. Informațiile pe care le aducem sunt naturale tocmai pentru a evita posibilele efecte secundare, cu toate acestea este întotdeauna bine să consultați un specialist înainte de a ingera sau de a aplica orice medicament, chiar dacă este natural (acest lucru nu se aplică în principal femeilor însărcinate sau persoanelor cu restricții alimentare, de exemplu indiferent de motiv).
Stiri