Prăjitura Rafa – Un desert rapid și delicios gata în doar 30 de minute (fără a fi necesară coacerea!)

DISTRIBUIE SI PRIETENILOR

Ingrediente:

 • 500 ml lapte
 • 2 linguri de amidon
 • 4 linguri de fulgi de cocos
 • 250 g biscuiți Petit Beurre
 • 100 g unt
 • 4 linguri de zahăr
 • Pentru glazură (opțională):
  • 50 g ciocolată
  • 1 lingură de unt
 • Fulgi de cocos pentru decor

Mod de preparare:

 1. Opriți 150 ml de lapte și puneți restul la fiert. În cei 150 ml de lapte păstrat, adăugați zahărul, amidonul și fulgii de cocos. Amestecați bine pentru a evita formarea cocoloașelor.
 2. Când laptele începe să fiarbă, adăugați treptat amestecul cu amidon și amestecați continuu până începe să se îngroașe. Adăugați untul cubulețe și amestecați până se omogenizează.
 3. Lăsați crema să se răcească timp de 15 minute.
 4. Într-o tavă, așezați un strat foarte subțire de cremă, apoi un strat de biscuiți întregi. Adăugați aproximativ o treime din crema rămasă, apoi un alt rând de biscuiți. Continuați alternând straturi de cremă și biscuiți până terminați toate ingredientele.
 5. Presărați fulgii de cocos în stratul superior de cremă. Puneți tava la frigider pentru minim 3 ore înainte de servire. scrie dezicuzi.ro
 6. Dacă doriți să adăugați glazură de ciocolată, topiți untul cu ciocolata în cuptorul cu microunde și amestecați până obțineți o compoziție omogenă. Dacă folosiți glazură, urmați următorii pași: strat subțire de cremă, biscuiți, glazură de ciocolată, cremă, biscuiți, cremă, biscuiți, cremă, fulgi de cocos.

Poftă bună!

DISTRIBUIE SI PRIETENILOR
DISTRIBUIE PRIETENILOR
*Acest site web nu oferă sfaturi medicale și nici nu sugerează utilizarea tehnicilor ca formă de tratament pentru probleme fizice, pentru care este necesar sfatul unui medic. Dacă decideți să aplicați informațiile conținute în acest site, același lucru nu își asumă nicio responsabilitate. Intenția site-ului este să fie ilustrativă, nu îndemnatoare sau didactică. Important: întregul conținut al site-ului web www.stiriactuale.org are doar scop informativ și nu înlocuiește, în niciun caz, activitatea specialiștilor din cele mai diverse segmente de sănătate (medici, kinetoterapeuți, asistenți medicali, nutriționiști, psihologi, dentiști, printre altele).Nu vindem niciun tip de produs sau serviciu. Informațiile pe care le aducem sunt naturale tocmai pentru a evita posibilele efecte secundare, cu toate acestea este întotdeauna bine să consultați un specialist înainte de a ingera sau de a aplica orice medicament, chiar dacă este natural (acest lucru nu se aplică în principal femeilor însărcinate sau persoanelor cu restricții alimentare, de exemplu indiferent de motiv).
Stiri