Prăjitura Semilună cu nucă și cremă este o delicatesă cremoasă, cu un gust subtil și aromat de nucă.

DISTRIBUIE SI PRIETENILOR

Pentru a pregăti prăjitura Semilună cu nucă și cremă, veți avea nevoie de următoarele ingrediente:

  • Pentru blatul de nucă: 6 albușuri, 120 g zahăr, 2 lingurițe de cacao, 150 g unt, 150 g făină, un pliculeț praf de copt, 150 g nucă măcinată.
  • Pentru glazura de gălbenușuri: 6 gălbenușuri, 150 g zahăr pudră, un pliculeț zahăr vanilat.
  • Pentru crema cu nucă: 100 ml lapte, 160 g zahăr, 150 g nucă măcinată, 100 g ciocolată neagră, o linguriță esență de rom, 200 g unt.

Iată cum se pregătește:

  1. Pregătiți blatul de nucă: într-un bol, frecați untul cu 80 g de zahăr până când obțineți o spumă. Adăugați făina amestecată cu praful de copt și nucă și amestecați bine. Separat, mixați albușurile cu 80g zahăr până când obțineți o spumă albă și densă. Adăugați albușurile peste compoziția de nucă și amestecați ușor cu mișcări de sus în jos, până când cele două compoziții se omogenizează. Turnați compoziția într-o tavă cu dimensiunea de 24x34cm, tapetată cu hârtie de copt și unsă cu unt. Coaceți blatul la 180 grade Celsius, circa 20 de minute, până când se formează o crustă subțire la suprafață. Blatul trebuie să fie pe jumătate copt.
  2. Pregătiți glazura de gălbenușuri: într-un bol, frecați gălbenușurile cu zahărul pudră până când volumul crește și devin ușor cremoase.
  3. Intindeți uniform crema de gălbenușuri peste blatul copt pe jumătate, apoi introduceți tava în cuptor și continuați coacerea timp de circa 10 minute.
  4. Pregătiți crema de nucă: într-un vas, amestecați laptele cu zahărul și puneți la fiert până când se formează un sirop gros. Adăugați untul tăiat cubulețe și ciocolata ruptă, amestecând până când ingredientele se dizolvă complet. După ce ciocolata s-a dizolvat, adăugați nucă măcinată și esența de rom. Luați vasul de pe foc și lăsați crema să se răcească, apoi întindeți un strat gros peste blatul prăjiturii. scrie valentinavnb.ro
  5. Se tine la rece circa 2 ore, apoi se decupează semilune cu o formă din comert sau cu ajutorul unui pahar. Se pudrează cu putin zahăr farin si se pot servi. Vă dorim poftă bună si spor la gătit!
DISTRIBUIE SI PRIETENILOR
DISTRIBUIE PRIETENILOR
*Acest site web nu oferă sfaturi medicale și nici nu sugerează utilizarea tehnicilor ca formă de tratament pentru probleme fizice, pentru care este necesar sfatul unui medic. Dacă decideți să aplicați informațiile conținute în acest site, același lucru nu își asumă nicio responsabilitate. Intenția site-ului este să fie ilustrativă, nu îndemnatoare sau didactică. Important: întregul conținut al site-ului web www.stiriactuale.org are doar scop informativ și nu înlocuiește, în niciun caz, activitatea specialiștilor din cele mai diverse segmente de sănătate (medici, kinetoterapeuți, asistenți medicali, nutriționiști, psihologi, dentiști, printre altele).Nu vindem niciun tip de produs sau serviciu. Informațiile pe care le aducem sunt naturale tocmai pentru a evita posibilele efecte secundare, cu toate acestea este întotdeauna bine să consultați un specialist înainte de a ingera sau de a aplica orice medicament, chiar dacă este natural (acest lucru nu se aplică în principal femeilor însărcinate sau persoanelor cu restricții alimentare, de exemplu indiferent de motiv).
Stiri