„Prepară fasolea galbenă pentru iarnă, conservând-o în borcane.”

DISTRIBUIE SI PRIETENILOR

Iată cum poți rescrie reteta:

INGREDIENTE:

 • 4 kg de fasole galbenă, curățată
 • 1/2 litru de ulei
 • 80-100 grame de sare neiodată
 • 3/4 litru de suc de roșii (bulion)
 • Frunze de țelină și pătrunjel, în cantități după preferință
 • 3/4 plic de conservant dizolvat într-o mică cantitate de zeamă de fasole

Mod de preparare:

 1. Spală fasolea și îndepărtează capetele și eventualele fire. Poți folosi fasole galbenă cu pastaie rotundă, care nu formează fire.
 2. Încinge uleiul (500 ml) într-o cratiță, apoi adaugă fasolea și călește-o. Este important să folosești un ulei de calitate pentru a evita râncezirea sau mirosul neplăcut. Eu recomand utilizarea uleiului „Unisol”.
 3. Călește fasolea timp de aproximativ jumătate de oră, amestecând din când în când. Când observi că începe să-și schimbe culoarea și să devină ușor lucioasă, adaugă apă suficientă pentru a o acoperi complet. Poți folosi apă caldă pentru a accelera procesul de fierbere și a preveni înmuierea excesivă a fasolei.
 4. Pentru 4 kg de fasole, este necesară o cantitate de apă între 2,5 și 3 litri, în funcție de vasul în care fierbi.
 5. Adaugă sare după gust, având grijă să folosești sare neiodată.
 6. Când fasolea este aproape fiartă, adaugă 700-750 ml de suc de roșii sau bulion, în funcție de preferințele tale în privința acidității.
 7. Dă câteva clocote pentru a înlătura spuma de la suprafață. În acest moment, dizolvă conservantul în zeama de fasole și adaugă ierburile verzi tocate mărunt.
 8. Transferă compoziția în borcane cu filet.
 9. Lasă borcanele să se răcească într-un loc cald sau, dacă dorești să te asiguri că nu se strică, sterilizează-le timp de 30 de minute.
 10. Etichetează borcanele și depozitează-le în cămară.
 11. În timpul iernii, poți folosi fasolea conservată pentru a pregăti prăjeli, adăugând puțină apă, pentru a obține o textură ca și cum ar fi fost culeasă din grădină.
DISTRIBUIE SI PRIETENILOR
DISTRIBUIE PRIETENILOR
*Acest site web nu oferă sfaturi medicale și nici nu sugerează utilizarea tehnicilor ca formă de tratament pentru probleme fizice, pentru care este necesar sfatul unui medic. Dacă decideți să aplicați informațiile conținute în acest site, același lucru nu își asumă nicio responsabilitate. Intenția site-ului este să fie ilustrativă, nu îndemnatoare sau didactică. Important: întregul conținut al site-ului web www.stiriactuale.org are doar scop informativ și nu înlocuiește, în niciun caz, activitatea specialiștilor din cele mai diverse segmente de sănătate (medici, kinetoterapeuți, asistenți medicali, nutriționiști, psihologi, dentiști, printre altele).Nu vindem niciun tip de produs sau serviciu. Informațiile pe care le aducem sunt naturale tocmai pentru a evita posibilele efecte secundare, cu toate acestea este întotdeauna bine să consultați un specialist înainte de a ingera sau de a aplica orice medicament, chiar dacă este natural (acest lucru nu se aplică în principal femeilor însărcinate sau persoanelor cu restricții alimentare, de exemplu indiferent de motiv).
Stiri