Prepararea castraveților murați cu boabe de muștar în borcane pentru sezonul rece – Rețetă rapidă și delicioasă, fără sterilizare

DISTRIBUIE PRIETENILOR CRESTINULE

Rețeta de castraveți murați este o delicioasă adiție pentru diverse feluri de mâncare și se potrivesc de minune cu mâncăruri precum fasolea, cartofii sau carnea.

Iată o rețetă simplă de castraveți murați, fără sterilizare, pentru un borcan de 2 litri:

Ingrediente:

• 1.5 kg castraveți • 3 căței de usturoi • 2 ardei iuți • 6 boabe de piper negru • 2 lingurițe semințe de muștar • 1 lingură pudră de muștar • 2 lingurițe sare • 4 linguri zahăr • 2.5 lingurițe oțet

Mod de preparare:

  1. Într-un borcan spălat și sterilizat, se pun cățeii de usturoi tăiați pe jumătate, boabele de piper negru, semințele de muștar și un ardei iute. Se umple borcanul cu castraveți.
  2. Se pune apa la fiert într-o cratiță. Când apa clocotește, se toarnă în borcanul cu castraveți. Borcanul se acoperă cu un capac și se așteaptă 15 minute.
  3. Se toarnă tot lichidul din borcan într-o oală. Se adaugă sare, zahăr și pudră de muștar. Amestecul se lasă să fiarbă. Când începe să fiarbă, se adaugă imediat oțetul și se toarnă în borcan.
  4. Lichidul fiert poate deveni tulbure din cauza pudrei de muștar, dar nu este o problemă, gustul castraveților nu va fi afectat. Borcanul se închide ermetic și se întoarce cu gura în jos.
  5. Borcanul se acoperă cu un prosop sau o pătură groasă și se lasă să se răcească încet. A doua zi, borcanul cu castraveți se depozitează într-un loc întunecat și răcoros, ideal în pivniță sau cămară.

Această rețetă de castraveți murați este simplă și delicioasă. Merită să o încerci acum dacă începi să pregătești borcanele cu murături pentru iarnă.

Poate bucurie în bucătărie și poftă bună! scrie secretele.com


DISTRIBUIE PRIETENILOR CRESTINULE
*Acest site web nu oferă sfaturi medicale și nici nu sugerează utilizarea tehnicilor ca formă de tratament pentru probleme fizice, pentru care este necesar sfatul unui medic. Dacă decideți să aplicați informațiile conținute în acest site, același lucru nu își asumă nicio responsabilitate. Intenția site-ului este să fie ilustrativă, nu îndemnatoare sau didactică. Important: întregul conținut al site-ului web www.stiriactuale.org are doar scop informativ și nu înlocuiește, în niciun caz, activitatea specialiștilor din cele mai diverse segmente de sănătate (medici, kinetoterapeuți, asistenți medicali, nutriționiști, psihologi, dentiști, printre altele).Nu vindem niciun tip de produs sau serviciu. Informațiile pe care le aducem sunt naturale tocmai pentru a evita posibilele efecte secundare, cu toate acestea este întotdeauna bine să consultați un specialist înainte de a ingera sau de a aplica orice medicament, chiar dacă este natural (acest lucru nu se aplică în principal femeilor însărcinate sau persoanelor cu restricții alimentare, de exemplu indiferent de motiv).