Prepararea slăninii de porc în coji de ceapă este cu siguranță cea mai excepțională metodă de gătit al acestui produs !

DISTRIBUIE SI PRIETENILOR

Vă prezint o altfel de rețetă pentru slănina de casă preparată în coji de ceapă, care va fi un adevărat deliciu chiar și pentru cei care nu sunt mari amatori de carne de porc. Cojile de ceapă conferă preparatului o culoare aurie, iar marinada specială face slănina să fie mai moale, mai delicată și chiar mai aromată. Este atât de delicioasă încât se topește în gură…

INGREDIENTE NECESARE:

 • 1 kg slănină cu straturi de carne
 • 5 sau 6 prune uscate
 • 2 foi de dafin
 • 7 căței de usturoi
 • 3 pumni de coji de ceapă
 • 200 grame de sare
 • 2 linguri de zahăr
 • 3 linguri de piper negru măcinat
 • 1 litru de apă
 • boia sau fulgi de ardei iute, opțional

CUM SE PREPARĂ?

 1. Într-o cratiță se toarnă apa, se adaugă sare, zahăr, cojile de ceapă, prunele uscate și foile de dafin. Se pune cratița pe foc și se aduce amestecul până la punctul de fierbere.
 2. Slănina se taie în bucăți mai mici și se adaugă în marinadă. Se fierbe la foc mic timp de 25 de minute.
 3. Cratița se ia de pe foc, iar slănina se lasă în marinadă să se răcească. Apoi, se pune în frigider timp de 12 ore.
 4. După ce slănina s-a răcit în marinadă, se scoate și se îndepărtează excesul de lichid cu ajutorul unor prosoape de hârtie.
 5. Usturoiul pisat se amestecă cu piperul negru, iar fiecare bucată de slănină se freacă cu acest amestec condimentat. Cei care doresc să adauge și un pic de iuțeală pot condimenta bucățile cu boia sau fulgi de ardei iute.
 6. Slănina se înfășoară în folie de plastic sau staniol și se pune la frigider pentru câteva ore. Este un preparat gustos ce poate fi servit chiar și la o masă festivă.
 7. Slănina se poate păstra în frigider timp de aproximativ 2 săptămâni. Dacă în această perioadă nu va fi consumată, se poate pune la congelator. scrie suntgospodina.net
 8. Este o slănină picantă, moale, nu foarte sărată, un adevărat deliciu ce poate fi servit cu încredere chiar și de cei care nu sunt mari iubitori de carne de porc. Încercați-o, nu veți regreta! Poftă bună!
DISTRIBUIE SI PRIETENILOR
DISTRIBUIE PRIETENILOR
*Acest site web nu oferă sfaturi medicale și nici nu sugerează utilizarea tehnicilor ca formă de tratament pentru probleme fizice, pentru care este necesar sfatul unui medic. Dacă decideți să aplicați informațiile conținute în acest site, același lucru nu își asumă nicio responsabilitate. Intenția site-ului este să fie ilustrativă, nu îndemnatoare sau didactică. Important: întregul conținut al site-ului web www.stiriactuale.org are doar scop informativ și nu înlocuiește, în niciun caz, activitatea specialiștilor din cele mai diverse segmente de sănătate (medici, kinetoterapeuți, asistenți medicali, nutriționiști, psihologi, dentiști, printre altele).Nu vindem niciun tip de produs sau serviciu. Informațiile pe care le aducem sunt naturale tocmai pentru a evita posibilele efecte secundare, cu toate acestea este întotdeauna bine să consultați un specialist înainte de a ingera sau de a aplica orice medicament, chiar dacă este natural (acest lucru nu se aplică în principal femeilor însărcinate sau persoanelor cu restricții alimentare, de exemplu indiferent de motiv).
Stiri