Printre preferatele mele din lista de deserturi se află plăcinta cu brânză și portocale.

Vă prezint o rețetă de plăcintă cu brânză și portocale, extrem de simplă de pregătit, dar plină de gust și arome delicioase. Să fiu sincer, chiar și eu am savurat câteva bucăți, chiar dacă plăcinta cu brânză nu este pe lista mea personală de deserturi preferate.

Ingrediente:

Pentru o tavă de 25/18 cm:

 • 6 foi de plăcintă
 • 500 g brânză de vaci
 • 150 g zahăr
 • 2 ouă (poți folosi și 3)
 • 1-2 linguri smântână (în funcție de textura brânzei)
 • 1 lingură coajă rasă de portocală

Pentru sirop:

 • 100 ml suc proaspăt de portocale
 • 1 lingură zahăr (sau mai mult, în funcție de preferința pentru dulce și dulceața portocalelor)

În plus:

 • ulei pentru uns foile de plăcintă

Mod de preparare:

 1. Într-un castron, folosind un blender vertical, amestecă brânza cu ouăle, zahărul, smântâna și coaja de portocală.
 2. Taie fiecare foaie de plăcintă în două. Astfel, vei obține 12 foi mici, pe care le vei unge cu ulei pe fiecare în parte.
 3. Așază în tavă 4 foi de plăcintă, jumătate din cantitatea de brânză, apoi alte 4 foi de plăcintă, restul de brânză și acoperă cu restul de foi.
 4. Introdu tava în cuptorul preîncălzit și coace plăcinta până când devine ușor aurie.

Între timp:

 1. Amestecă sucul de portocale cu zahărul și pune-l la fiert. Lăsați să dea câteva clocote și apoi dă-l deoparte.
 2. Scoate tava din cuptor, taie plăcinta în pătrate potrivite ca mărime, toarnă siropul cald și reîntoarce tava în cuptor pentru a lăsa siropul să fie absorbit (acest proces nu ar trebui să dureze mai mult de 10 minute).
 3. Poți savura această plăcintă fie căldă, fie rece!

Poftă bună! scrie dezicuzi.ro

*Acest site web nu oferă sfaturi medicale și nici nu sugerează utilizarea tehnicilor ca formă de tratament pentru probleme fizice, pentru care este necesar sfatul unui medic. Dacă decideți să aplicați informațiile conținute în acest site, același lucru nu își asumă nicio responsabilitate. Intenția site-ului este să fie ilustrativă, nu îndemnatoare sau didactică. Important: întregul conținut al site-ului web www.stiriactuale.org are doar scop informativ și nu înlocuiește, în niciun caz, activitatea specialiștilor din cele mai diverse segmente de sănătate (medici, kinetoterapeuți, asistenți medicali, nutriționiști, psihologi, dentiști, printre altele).Nu vindem niciun tip de produs sau serviciu. Informațiile pe care le aducem sunt naturale tocmai pentru a evita posibilele efecte secundare, cu toate acestea este întotdeauna bine să consultați un specialist înainte de a ingera sau de a aplica orice medicament, chiar dacă este natural (acest lucru nu se aplică în principal femeilor însărcinate sau persoanelor cu restricții alimentare, de exemplu indiferent de motiv).
Stiri