Prognoza meteo 26 iunie – 9 iulie 2023. Meteorologii anunță vreme extremă

DISTRIBUIE SI PRIETENILOR

Meteorologii au anunțat prognoza meteo pentru perioada 26 iunie – 9 iulie. Se anunță scăderea temperaturilor în toate zonele țării, iar probabilitatea de precipitații este în creștere.

Astăzi a fost emisă prognoza meteo pe următoarele două săptămâni, în perioada 26 iunie-9 iulie. Meteorologii au anunțat variații de temperatură și precipitații în regiunile țării. Totodată, gradele în termometre scădea în prima săptămână și urmează să crească în cea de-a doua.

Banat

În prima săptămână temperaturile vor scădea, iar regimul specific acestei perioada va fi la limită. Astfel, că de la 29 de grade vor ajunge până la 21-24 de grade, iar în timpul nopții va fi cuprinsă între 11 și 15 grade.

Din 30 iunie urmează câteva zile în care vremea se încălzește, iar temperaturile se vor situa între 27-30 de grade. Probabilitatea de averse va fi mai ridicată în perioada 27-28 iunie și 2-3 iulie.

Crişana

Temperaturile în Crișana vor scădea în prima săptămână, având variații destul de mari. În a doua perioadă analizată, temperaturile vor ajunge de la 28-29 de grade la 20 de grade. Minima în timpul nopții va varia între 11 și 15 grade, apoi va crește ajungând până la 17 grade.

Transilvania

Regimul termic al lunii iunie este apropiat de cel specific perioade anului. Ca în majoritatea zonelor din țară, în această săptămână, temperaturile vor scădea și se va situa sub cel normal. Din 30 iunie, vremea se va încălzi, iar media temperaturilor va fi cuprinsă între 26-28 de grade. În ceea ce privește aversele de ploaie, cea mai ridicată probabilitate se află în jurul zilelor din intervalul 2-4 iulie.

Maramureş

Vremea se răcește în prima săptămână, iar temperaturile vor scădea de la 27 de grade până la 20-22 de grade.Valorile minime, în timpul nopții vor fi cuprinse între 11 și 15 grade. De la începutul lunii iunie, va urma un proces de încălzire, iar temperaturile vor ajunge să fie cuprinse între 26-28 de grade. Probabilitatea de averse este mai ridicată între 27-29 iunie și 2-3 iulie.

Moldova

În zilele de 28-29 iunie temperaturile vor scădea și se vor situa sub limita acestei perioade a anului. La nivel regional, media va ajunge de la 28 de grade până la 22 de grade, urmând să crească la începutul lunii iulie. În timpul nopții, temperaturile vor oscila între 13-15 grade, iar probabilitatea de averse este mai ridicată în prima săptămână.

Dobrogea

Temperaturile vor scădea și în Dobrogea în zilele următoare. La începutul intervalului temperaturile vor ajunge până la 25-26 de grade, iar în timpul nopții vor fi cuprinse între 15-18 grade. Media maximă va fi de 28-30 de grade, iar intervalele de precipitații sunt cuprinse între 28-29 iulie și 2-3 iulie.

Muntenia

În Muntenia se va simți, încă din prima săptămână un proces de răcire a vremii. Valorile termice nu vor avea variații importante, iar maxima va fi de 30-32 de grade. Temperaturile minime vor ajunge să fie cuprinse între 13-16 grade, apoi va crește, în a doua săptămână până la 17-18 grade.

Oltenia

În Oltenia, regimul termic va scădea și va ajunge până la 12-16 grade în timpul nopții. La începutul lunii iulie, se anunță temperaturi în jur de 29-31 degrade. Probabilitatea de ploaie este mai accentuată la jumătatea primei săptămâni, apoi în intervalul 2-4 iulie.

DISTRIBUIE SI PRIETENILOR
DISTRIBUIE PRIETENILOR
*Acest site web nu oferă sfaturi medicale și nici nu sugerează utilizarea tehnicilor ca formă de tratament pentru probleme fizice, pentru care este necesar sfatul unui medic. Dacă decideți să aplicați informațiile conținute în acest site, același lucru nu își asumă nicio responsabilitate. Intenția site-ului este să fie ilustrativă, nu îndemnatoare sau didactică. Important: întregul conținut al site-ului web www.stiriactuale.org are doar scop informativ și nu înlocuiește, în niciun caz, activitatea specialiștilor din cele mai diverse segmente de sănătate (medici, kinetoterapeuți, asistenți medicali, nutriționiști, psihologi, dentiști, printre altele).Nu vindem niciun tip de produs sau serviciu. Informațiile pe care le aducem sunt naturale tocmai pentru a evita posibilele efecte secundare, cu toate acestea este întotdeauna bine să consultați un specialist înainte de a ingera sau de a aplica orice medicament, chiar dacă este natural (acest lucru nu se aplică în principal femeilor însărcinate sau persoanelor cu restricții alimentare, de exemplu indiferent de motiv).
Stiri