Tratamente pentru puii de pasari. Hrana pentru puii de pasari. Conditii de crestere si dezvoltare a puilor de pasari

DISTRIBUIE PRIETENILOR CRESTINULE

Tratamente pentru puii de pasari, acestea pot varia in functie de specia de pasare si de stadiul de dezvoltare al puilor. In general, tratamentele pentru puii de pasari sunt folosite pentru a preveni si trata bolile si parazitii care le pot afecta starea de sanatate si dezvoltarea.

Iata cateva exemple de tratamente folosite pentru puii de pasari:

 1. Vaccinuri – sunt utilizate pentru a proteja puii impotriva unor boli comune sau grave, cum ar fi gripa aviara sau boala Newcastle. Vaccinurile sunt administrate de obicei in primul stadiu al vietii puilor.
  1. Tratamente impotriva parazitilor – puii de pasari pot fi afectati de diferiti paraziti, cum ar fi puricii, plosnitele sau acarienii. Tratamentele impotriva parazitilor includ aplicarea de pulberi sau solutii antiparazitare pe pene si piele, precum si deparazitarea interna cu ajutorul medicamentelor.
  2. Tratamente impotriva coccidiozei – coccidioza este o boala cauzata de un parazit microscopic care poate afecta tractul digestiv al puilor de pasari. Tratamentele impotriva coccidiozei includ utilizarea de medicamente antiprotozoare, precum sulfamidele sau amproliumul.
  3. Tratamente impotriva bolii respiratorii – bolile respiratorii pot afecta puii de pasari si pot fi cauzate de diferite virusuri sau bacterii. Tratamentele includ administrarea de medicamente antivirale sau antibiotice, precum si mentinerea unui mediu curat si bine ventilat in care puii sa traiasca.

  Este important sa urmezi instructiunile medicului veterinar si sa respecti dozele si perioadele de administrare ale tratamentelor pentru puii de pasari. De asemenea, asigura-te ca hrana si apa oferite puiilor sunt curate si sanatoase pentru a le asigura o dezvoltare optima si o stare de sanatate buna.

  Tratamente cu antibiotice – sunt folosite pentru a trata infectiile bacteriene care pot afecta puii de pasari. Este important sa fie administrate doar la recomandarea unui medic veterinar, deoarece utilizarea incorecta a antibioticelor poate duce la aparitia unor tulpini de bacterii rezistente la tratament.

Hrana pentru puii de pasari poate varia în funcție de specia de pasăre, dar în general, aceasta trebuie să fie bogată în nutrienți pentru a susține creșterea și dezvoltarea sănătoasă a puilor.

Pentru puii de pasări, hrana poate fi clasificată în două categorii principale: starter și grower. Hrana starter este folosită pentru puii nou-născuți și cei mici, iar hrana grower este utilizată pe măsură ce puii cresc și se dezvoltă.

Hrana starter pentru puii de pasăre ar trebui să conțină o cantitate ridicată de proteine ​​și grăsimi pentru a susține dezvoltarea musculară și a creierului. De asemenea, ar trebui să conțină carbohidrați și vitamine și minerale esențiale.

Pe măsură ce puii cresc, hrana grower ar trebui să conțină o cantitate mai mică de proteine ​​și o cantitate mai mare de carbohidrați, în special cereale și semințe.

Este important să alegi hrana potrivită pentru specia de pasăre pe care o crești, iar în funcție de nevoile specifice ale puilor, pot fi necesare suplimente de vitamine și minerale sau alte aditivi alimentari. Este întotdeauna recomandat să consulți un veterinar sau un specialist în nutriție animală pentru a te asigura că hrana pe care o oferi puilor tăi este potrivită și sănătoasă pentru aceștia.

Cresterea puiilor de pasare necesita conditii adecvate pentru a asigura o crestere si dezvoltare sanatoasa. Iata cateva dintre conditiile importante de care trebuie sa tii cont:

 1. Temperatura: temperatura este un factor important pentru cresterea si dezvoltarea puiilor de pasare. In primele zile de viata, temperatura trebuie sa fie intre 32-35°C, iar in fiecare saptamana se poate reduce cu aproximativ 2-3°C pana cand se ajunge la temperatura normala de crestere a pasarii respective.
 2. Lumina: lumina este un alt factor important pentru cresterea si dezvoltarea puiilor de pasare. Este important sa asiguri o sursa de lumina suficienta si adecvata pentru a stimula cresterea osoasa si dezvoltarea musculara.
 3. Ventilatie: asigura o buna ventilatie a locului in care se afla puii de pasare pentru a preveni acumularea excesiva de umezeala si a gazelor nocive.
 4. Hrana: hrana adecvata este esentiala pentru cresterea si dezvoltarea sanatoasa a puiilor de pasare. Asigura-te ca hrana este bogata in proteine si nutrienti esentiali pentru a asigura o crestere adecvata.
 5. Spatiu: asigura un spatiu suficient pentru puii de pasare pentru a se misca si a se dezvolta corespunzator. Asigura-te ca exista suficient spatiu si evita supraaglomerarea.
 6. Igiena: igiena corespunzatoare este importanta pentru prevenirea bolilor si a infectiilor. Asigura-te ca zona in care se afla puii de pasare este curata si uscata.

DISTRIBUIE PRIETENILOR CRESTINULE
*Acest site web nu oferă sfaturi medicale și nici nu sugerează utilizarea tehnicilor ca formă de tratament pentru probleme fizice, pentru care este necesar sfatul unui medic. Dacă decideți să aplicați informațiile conținute în acest site, același lucru nu își asumă nicio responsabilitate. Intenția site-ului este să fie ilustrativă, nu îndemnatoare sau didactică. Important: întregul conținut al site-ului web www.stiriactuale.org are doar scop informativ și nu înlocuiește, în niciun caz, activitatea specialiștilor din cele mai diverse segmente de sănătate (medici, kinetoterapeuți, asistenți medicali, nutriționiști, psihologi, dentiști, printre altele).Nu vindem niciun tip de produs sau serviciu. Informațiile pe care le aducem sunt naturale tocmai pentru a evita posibilele efecte secundare, cu toate acestea este întotdeauna bine să consultați un specialist înainte de a ingera sau de a aplica orice medicament, chiar dacă este natural (acest lucru nu se aplică în principal femeilor însărcinate sau persoanelor cu restricții alimentare, de exemplu indiferent de motiv).