Puiul Cordon bleu gătit la cuptor.

Iată rețeta perfectă pentru Cordon bleu de pui la cuptor: rapidă, sănătoasă și extrem de gustoasă!

Timp de preparare: 15 min

Timp de gătire: 30 min

Gata în: 45 min

Ingrediente:

 • 2 bucăți de piept de pui (aproximativ 200 g fiecare)
 • 4 felii de cașcaval
 • 4-6 felii de șuncă (aproximativ 80 g)
 • 1 ou
 • 2 linguri de făină
 • pesmet (sau pâine uscată bine fărâmițată, pentru a obține o crustă crocantă)
 • ulei/unt topit

Mod de preparare:

 1. Preîncălzește cuptorul la temperatura maximă.
 2. Într-un bol, amestecă pesmetul sau pâinea uscată fărâmițată cu uleiul sau untul topit. Împrăștie această amestec pe fundul unei tăvi și dă-l la prăjit în cuptorul încins timp de 3 minute. Scoate-l imediat și pune-l într-un alt bol.
 3. Taie fiecare piept de pui transversal, crestează un buzunar în fiecare bucată. Împăturește fiecare felie de cașcaval o dată și introdu două felii în fiecare buzunar de pui. Repetă același proces cu felii de șuncă. Folosește scobitori pentru a fixa umplutura și a o menține în interior. Condimentează cu sare și piper.
 4. Bate oul și amestecă-l cu făina. Trece bucățile de pui prin această mixtură și apoi prin pesmetul pregătit anterior. Așază-le pe tava pregătită și stropi-le ușor cu ulei sau unt topit. Pune tava în cuptor și coace timp de 25-30 de minute sau până când observi că exteriorul devine auriu și că interiorul este bine pătruns. Lasă preparatul să se răcească timp de 5 minute înainte de a-l servi. scrie dezicuzi.ro

Poftă bună!

*Acest site web nu oferă sfaturi medicale și nici nu sugerează utilizarea tehnicilor ca formă de tratament pentru probleme fizice, pentru care este necesar sfatul unui medic. Dacă decideți să aplicați informațiile conținute în acest site, același lucru nu își asumă nicio responsabilitate. Intenția site-ului este să fie ilustrativă, nu îndemnatoare sau didactică. Important: întregul conținut al site-ului web www.stiriactuale.org are doar scop informativ și nu înlocuiește, în niciun caz, activitatea specialiștilor din cele mai diverse segmente de sănătate (medici, kinetoterapeuți, asistenți medicali, nutriționiști, psihologi, dentiști, printre altele).Nu vindem niciun tip de produs sau serviciu. Informațiile pe care le aducem sunt naturale tocmai pentru a evita posibilele efecte secundare, cu toate acestea este întotdeauna bine să consultați un specialist înainte de a ingera sau de a aplica orice medicament, chiar dacă este natural (acest lucru nu se aplică în principal femeilor însărcinate sau persoanelor cu restricții alimentare, de exemplu indiferent de motiv).
Stiri