Pulpă de miel la cuptor. O rețetă delicioasă ce-ți va stârni pofta de mâncare!

Friptura de miel este una dintre mâncărurile vedetă ale mesei festive de Paște, fiind pregătită în diverse moduri. Pentru a obține o pulpă suculentă și gustoasă, trebuie urmate câteva secrete importante. Iată cum poți pregăti o delicioasă pulpă de miel la cuptor, ca la carte.

Ingrediente:

 • 1 pulpă de miel de 2 kg
 • 3 linguri de muștar
 • 2-3 crenguțe de rozmarin
 • 6 căței de usturoi, zdrobiți și curățați
 • 4 linguri de unt la temperatura camerei
 • Piper negru
 • 1 lămâie, tăiată pe jumătate
 • 1 pahar de vin alb

Mod de preparare:

 1. Începe prin pregătirea atentă a pulpei de miel. Cu ajutorul unui cuțit ascuțit, fă câteva incizii de aproximativ 2 cm adâncime prin grăsimea care acoperă partea superioară a pulpei.
 2. Într-un mixer, amestecă 1 lingură de muștar, frunzele de rozmarin și cățeii de usturoi până obții o pastă consistentă. Apoi, folosind degetele, introdu această pastă în incizii.
 3. Amestecă cele două linguri de muștar rămase cu untul până obții o compoziție omogenă. Unge întreaga suprafață a pulpei cu acest amestec și condimentează cu piper.
 4. Așază mielul pe o tavă, cu partea mai grasă în sus. Stoarce jumătatea de lămâie deasupra pulpei și introdu tava în cuptorul preîncălzit pentru 60-90 de minute. După primele 15 minute, scade temperatura cuptorului.
 5. La fiecare aproximativ 20 de minute, unge pulpa cu vin și sosul din tavă, adăugând mai mult vin, dacă este nevoie, pentru a menține lichidul în tavă.
 6. După timpul indicat, scoate tava din cuptor și lasă friptura să se odihnească la temperatura camerei timp de 15-20 de minute.
 7. Taie pulpa în felii cu o grosime de 2 cm și decorează-le cu crenguțe de rozmarin. Aranjează friptura pe un platou și servește-o. scrie dezicuzi.ro

Poftă bună!

*Acest site web nu oferă sfaturi medicale și nici nu sugerează utilizarea tehnicilor ca formă de tratament pentru probleme fizice, pentru care este necesar sfatul unui medic. Dacă decideți să aplicați informațiile conținute în acest site, același lucru nu își asumă nicio responsabilitate. Intenția site-ului este să fie ilustrativă, nu îndemnatoare sau didactică. Important: întregul conținut al site-ului web www.stiriactuale.org are doar scop informativ și nu înlocuiește, în niciun caz, activitatea specialiștilor din cele mai diverse segmente de sănătate (medici, kinetoterapeuți, asistenți medicali, nutriționiști, psihologi, dentiști, printre altele).Nu vindem niciun tip de produs sau serviciu. Informațiile pe care le aducem sunt naturale tocmai pentru a evita posibilele efecte secundare, cu toate acestea este întotdeauna bine să consultați un specialist înainte de a ingera sau de a aplica orice medicament, chiar dacă este natural (acest lucru nu se aplică în principal femeilor însărcinate sau persoanelor cu restricții alimentare, de exemplu indiferent de motiv).
Stiri