Rețeta pentru o răcitură (piftie) de porc clară și gustoasă

DISTRIBUIE SI PRIETENILOR

Eu îmi prepar piftia într-un mod similar, dar voi împărtăși cu tine rețeta propusă de bunica mea, pe care o apreciem foarte mult:

Ingrediente:

 • 2 kg de picioare de porc
 • 500 de grame de carne macră de porc
 • 2 morcovi
 • 2 cepe
 • 1 rădăcină de țelină
 • 1 rădăcină de păstârnac
 • 3-4 foi de dafin
 • 10-12 căței de usturoi
 • Sare după gust

Mod de preparare:

 1. Spală bine picioarele și carnea macră de porc și pune-le într-o oală încăpătoare.
 2. Adaugă apă suficientă pentru a acoperi carnea și adaugă puțină sare.
 3. Pune oala pe aragaz și adună spuma care se formează la suprafață.
 4. Adaugă morcovii, ceapa, rădăcina de țelină, rădăcina de păstârnac și foile de dafin. Lasă la fiert la foc mic timp de aproximativ 4 ore, până când carnea se desprinde ușor de pe oase.
 5. Între timp, curăță și zdrobește cățeii de usturoi.
 6. După ce carnea s-a răcit, îndepărtează-o de pe oase și mărunțește-o. Adaugă morcovii în boluri împreună cu carnea.
 7. Strecoară zeama în care a fiert carnea și legumele și amestec-o cu usturoiul zdrobit. Gustă și ajustează de sare, dacă este necesar. Păstrează zeama pe foc pentru încă 15 minute, apoi strecoară-o din nou și toarn-o peste carnea din boluri.

Poftă bună!

DISTRIBUIE SI PRIETENILOR
DISTRIBUIE PRIETENILOR
*Acest site web nu oferă sfaturi medicale și nici nu sugerează utilizarea tehnicilor ca formă de tratament pentru probleme fizice, pentru care este necesar sfatul unui medic. Dacă decideți să aplicați informațiile conținute în acest site, același lucru nu își asumă nicio responsabilitate. Intenția site-ului este să fie ilustrativă, nu îndemnatoare sau didactică. Important: întregul conținut al site-ului web www.stiriactuale.org are doar scop informativ și nu înlocuiește, în niciun caz, activitatea specialiștilor din cele mai diverse segmente de sănătate (medici, kinetoterapeuți, asistenți medicali, nutriționiști, psihologi, dentiști, printre altele).Nu vindem niciun tip de produs sau serviciu. Informațiile pe care le aducem sunt naturale tocmai pentru a evita posibilele efecte secundare, cu toate acestea este întotdeauna bine să consultați un specialist înainte de a ingera sau de a aplica orice medicament, chiar dacă este natural (acest lucru nu se aplică în principal femeilor însărcinate sau persoanelor cu restricții alimentare, de exemplu indiferent de motiv).
Stiri