Rădăcina de brusture este cunoscută pentru proprietățile sale vindecătoare în diverse afecțiuni digestive, cum ar fi ulcerul gastric și gastrita. De asemenea, aceasta este utilă și în cazul eliminării pietrelor din vezica biliară și vindecării pancreasului.

Pentru a îmbunătăți funcționarea stomacului, pentru a face față ulcerelor și problemelor cu intestinele, ficatul și pancreasul, preparatele pe bază de brusture vă vor ajuta.

Tratamentul gastritei

Când o persoană suferă de procese inflamatorii frecvente în mucoasa gastrică, este recomandabil să efectuați cel mai simplu curs de tratament anual în primăvară.

Salată

Mănâncă în fiecare zi 4-5 rădăcini tinere de brusture proaspăt săpat timp de 2-3 săptămâni în salate sau coapte la cuptor.

Infuzie rece

Se toarnă 1 linguriță de rădăcină de brusture tocată cu 1 cană de apă fiartă la temperatura camerei. Țineți timp de 5 ore, după care strecurați.

Luați 1/3 cană chiar înainte de micul dejun, prânz și cină. Cursul tratamentului nu este definit într-un cadru strict, se efectuează până la recuperarea completă.

Infuzie caldă

Se toarnă 1 linguriță de rădăcină zdrobită cu 2 căni de apă clocotită, se lasă 12 ore, se strecoară. Se beau 1-2 pahare de infuzie caldă de 4 ori pe zi.

Decoct

Se toarnă 1 linguriță de rădăcină mărunțită cu 1 cană de apă clocotită, se fierbe timp de 10 minute la foc mic, se răcește, se strecoară. Luați 1 lingură de 3-4 ori pe zi.

Tratamentul ulcerului duodenal, pancreatitei, gastritei

Beți suc de brusture proaspăt preparat câte 1 lingură de 3 ori pe zi înainte de mese timp de 3 săptămâni.

Îndepărtarea pietrelor din vezica biliară, tratamentul pancreatitei cronice

Înmuiați 3 linguri de rădăcină uscată în 750 ml apă timp de 3 ore, apoi fierbeți la foc mic timp de 10-15 minute, strecurați și luați 70-100 ml de 2-3 ori pe zi după mese.

Reglarea activității tractului gastro-intestinal

Se toarnă 15 g rădăcină uscată de brusture cu 200 ml apă clocotită, se fierbe, se lasă 20 de minute, se răcește, se strecoară.

Luați 1 lingură de 3 ori pe zi înainte de mese timp de 2 săptămâni.

Și iată o altă rețetă pentru un decoct de brusture: se adaugă 20 g de flori de brusture proaspete la 200 ml de apă clocotită, se lasă cel puțin 5 ore, se strecoară. Luați în același mod ca și decoctul de rădăcină de brusture în rețeta anterioară.

Decoctul de flori de brusture este, de asemenea, utilizat ca laxativ.

Îmbunătățirea digestiei

Se toarnă 1 lingură de brusture uscată la 1 cană de apă clocotită, se lasă 2 ore. Luați 1 lingură de 4-6 ori pe zi timp de 3 săptămâni.

Tratamentul cronic al constipației

Se toarnă 2 linguri de rădăcină de brusture la 2 căni cu apă clocotită și se lasă 2 ore. Apoi se strecoară și se bea 1/2 cană fierbinte de 2-4 ori pe zi.

Pentru constipație persistentă, cronică, este mai bine să folosiți un decoct de semințe de brusture, 1 lingură de semințe la 1 pahar de apă.

Tratamentul gastritei, constipației, deficit de vitamine

Se toarnă 1 lingură de brusture uscată la 1 cană de apă clocotită, se lasă 2 ore, se strecoară. Luați 1 lingură de 4-6 ori pe zi după mese.

Tratamentul colitei cu peristaltism slab, modificări atrofice ale membranei mucoase a intestinului gros, constipație persistentă

Decoct

Se toarnă 2 linguri de semințe de brusture la 2 căni de apă clocotită, se lasă cel puțin 12 ore într-un termos. Se strecoară și se bea 1/2 cană după masă.

Tinctură

Așezați semințele de brusture într-un borcan 1/4 până la 1/3 din volum. Completați cu vodcă. Țineți într-un loc răcoros și întunecat timp de 3 săptămâni. Încordare.

Luați 1 linguriță cu 15 minute înainte de mese. Cursul tratamentului este de 2 luni. Cu o singură utilizare .

Tratamentul bolilor pancreasului

Se toarnă 4 linguri de rădăcină zdrobită uscată la 6 căni de apă fiartă la temperatura camerei, se lasă 2–5 ore, se fierbe timp de 10-15 minute, se răcește, se strecoară. Beți 1/3 sau 1/2 cană de 2-3 ori pe zi. sursa:dorcudor.ro

*Acest site web nu oferă sfaturi medicale și nici nu sugerează utilizarea tehnicilor ca formă de tratament pentru probleme fizice, pentru care este necesar sfatul unui medic. Dacă decideți să aplicați informațiile conținute în acest site, același lucru nu își asumă nicio responsabilitate. Intenția site-ului este să fie ilustrativă, nu îndemnatoare sau didactică. Important: întregul conținut al site-ului web www.stiriactuale.org are doar scop informativ și nu înlocuiește, în niciun caz, activitatea specialiștilor din cele mai diverse segmente de sănătate (medici, kinetoterapeuți, asistenți medicali, nutriționiști, psihologi, dentiști, printre altele).Nu vindem niciun tip de produs sau serviciu. Informațiile pe care le aducem sunt naturale tocmai pentru a evita posibilele efecte secundare, cu toate acestea este întotdeauna bine să consultați un specialist înainte de a ingera sau de a aplica orice medicament, chiar dacă este natural (acest lucru nu se aplică în principal femeilor însărcinate sau persoanelor cu restricții alimentare, de exemplu indiferent de motiv).
Stiri