Regimul danez – pierzi 9 kg în 13 zile.

DISTRIBUIE SI PRIETENILOR

Specialiștii în nutriție susțin că Dieta daneză este o dietă severă, cu o alimentație restrictivă, care poate fi reluată la fiecare șase luni fără a afecta metabolismul. Potrivit lor, acest regim promite pierderea a șapte kilograme pe săptămână. Dieta daneză are o durată de 13 zile și garantează pierderea între 9 și 12 kilograme, însă, datorită conținutului scăzut de calorii, persoanele care doresc să o urmeze au nevoie de acordul medicului înainte de a începe.

Rezultatele acestei diete variază de la persoană la persoană, în funcție de modul de reacție al fiecărui organism la diferite alimente.

Dieta daneză reprezintă un bun început pentru o schimbare majoră de stil de viață și alimentație. Activitățile fizice, cum ar fi sportul și plimbările în aer liber, sunt foarte recomandate pentru a susține acest regim alimentar.

Programul de 13 zile al dietei daneze arată în felul următor:

Ziua 1: La micul dejun, se bea o ceașcă de cafea îndulcită cu un cub de zahăr. La prânz, se consumă două ouă fierte, împreună cu 380 grame de spanac și o roșie. Cina constă în 200 de grame de friptură de vită sau focă, împreună cu o salată verde proaspătă cu ulei de măsline și zeamă de lămâie.

Ziua 2: La micul dejun, se recomandă aceeași ceașcă de cafea îndulcită cu un cub de zahăr. Prânzul constă în 250 de grame de șuncă și un iaurt cu conținut scăzut de grăsimi (preferabil fără aditivi artificiali). Cina este similară cu cea din ziua precedentă.

Ziua 3: În dimineața celei de-a treia zile, se adaugă la ceașca de cafea o felie de pâine prăjită. Masa de după-amiază constă în două ouă fierte, o felie de șuncă și o salată verde proaspătă. La cină, se consumă o țelină bine fiartă, o roșie și un măr.

Ziua 4: Micul dejun constă în aceeași ceașcă de cafea și o felie de pâine prăjită. La prânz, se bea 200 de mililitri de suc de portocale și se consumă un iaurt natural. Seara, se recomandă un ou fiert, un morcov ras și 250 de grame de brânză de vaci.

Ziua 5: În a cincea zi, la micul dejun se mănâncă un morcov mare ras. La prânz, se consumă 200 de grame de cod (poate fi înlocuit cu pastrav sau calcan) cu zeamă de lămâie și o linguriță de unt proaspăt. Cina va conține 200 de grame de friptură de vită și o țelină rasă.

Ziua 6: La micul dejun se servește o ceașcă de cafea și o felie de pâine prăjită. Prânzul constă în două ouă fierte și un morcov ras, iar la cină este indicată o friptură de pui și o salată.

Ziua 7: Micul dejun constă doar într-o ceașcă de cafea (fără zahăr), în timp ce la prânz nu se va mânca nimic, ci se va bea multă apă. Cina constă în 200 de grame de cotlet de miel, iepure sau ren și un măr.

Ziua 8: În dimineața se bea o ceașcă de cafea îndulcită cu un cub de zahăr. La prânz se vor consuma două ouă fierte tari, 380 de grame de spanac și o roșie.

Seara, la cină, se vor servi 200 de grame de friptură de vită sau ren cu zeamă de lămâie, împreună cu o salată verde proaspătă cu ulei de măsline.

Ziua 9: Dimineața: Cafea + 1 cub de zahăr. La prânz, cei care doresc să slăbească prin dieta daneză vor consuma 250 de grame de șuncă și 1 iaurt natural.

Seara: 200 de grame de friptură de vită cu zeamă de lămâie și salată verde cu ulei de măsline.

Ziua 10: În dimineața celei de-a zecea zi a dietei daneze, se va bea o cafea împreună cu 1 cub de zahăr și se va consuma o felie de pâine prăjită. La prânz, se vor mânca 2 ouă fierte tari, 1 felie de șuncă și salată verde. Seara, se va consuma 1 țelină fiartă, 1 roșie și 1 fruct.

Ziua 11: Micul dejun: Cafea + 1 cub de zahăr + 1 felie de pâine prăjită. Masa de prânz: 200 de ml de zeamă de fructe + 1 iaurt. La cină: 1 ou fiert tare + 1 morcov ras + 250 de grame de fructe.

Ziua 12: Micul dejun: 1 morcov mare ras + lămâie. La prânz, se va consuma 200 de grame de pește cod (poate fi înlocuit cu pastrav sau calcan) fiert și lămâie. Seara, se va servi 200 de grame de friptură de vită, unt și 1 țelină rasă.

Ziua 13: În ultima zi cu dieta daneză, dimineața se va bea o ceașcă de cafea împreună cu un cub de zahăr și o felie de pâine prăjită. La prânz, se vor mânca 2 ouă tari și morcov ras. Seara: 1/2 pui + salată verde cu ulei și lămâie.

Pentru ca rezultatele să nu întârzie să apară în cura de slăbire prin dieta daneză, se recomandă ca salata verde să fie proaspătă, iar iaurtul să fie natural, fără aditivi, zahăr și fructe. Cafeaua nu trebuie înlocuită cu ceai și trebuie mâncat un cub de zahăr, așa cum este precizat – nu mai mult sau mai puțin. Potrivit experților, senzația de foame poate fi păcălită printr-un consum ridicat de apă, de peste doi litri zilnic. scrie bzi.ro     https://www.frunza-verde.ro/

ATENTIE – Inainte de a incepe orice dieta, este obligatoriu consultarea medicului specialist !

DISTRIBUIE SI PRIETENILOR
DISTRIBUIE PRIETENILOR
*Acest site web nu oferă sfaturi medicale și nici nu sugerează utilizarea tehnicilor ca formă de tratament pentru probleme fizice, pentru care este necesar sfatul unui medic. Dacă decideți să aplicați informațiile conținute în acest site, același lucru nu își asumă nicio responsabilitate. Intenția site-ului este să fie ilustrativă, nu îndemnatoare sau didactică. Important: întregul conținut al site-ului web www.stiriactuale.org are doar scop informativ și nu înlocuiește, în niciun caz, activitatea specialiștilor din cele mai diverse segmente de sănătate (medici, kinetoterapeuți, asistenți medicali, nutriționiști, psihologi, dentiști, printre altele).Nu vindem niciun tip de produs sau serviciu. Informațiile pe care le aducem sunt naturale tocmai pentru a evita posibilele efecte secundare, cu toate acestea este întotdeauna bine să consultați un specialist înainte de a ingera sau de a aplica orice medicament, chiar dacă este natural (acest lucru nu se aplică în principal femeilor însărcinate sau persoanelor cu restricții alimentare, de exemplu indiferent de motiv).
Stiri