Reteta copilariei: Ciocolata de casa cu nuca

DISTRIBUIE SI PRIETENILOR

Delicioasa rețetă de ciocolată de casă cu nucă, rețeta copilăriei

Ingrediente:

 • 100 g unt cu 80% grăsime
 • 250 g lapte praf integral
 • 100 ml apă
 • 35 g cacao (2 linguri)
 • 500 g zahăr
 • 150 g miez de nucă, nu foarte mărunțit

Mod de preparare:

 1. Tapetează o tavă cu folie alimentară și ține-o la îndemână.
 2. Într-un bol incapator, cerni și amesteci bine laptele praf și pudra de cacao.
 3. Într-un ibric cu fund dublu, pui zahărul, untul și apa, și le încălzești la foc mic, amestecând tot timpul, astfel încât zahărul să se topească înainte să dea în clocot.
 4. Pregătește un ceas și urmărește când începe să clocotească amestecul. Din acest moment, lasă-l să fiarbă fix 6 minute la foc mic-mediu, astfel încât să facă bule, dar să nu dea pe dinafară.
 5. Când s-au scurs cele 6 minute, toarnă amestecul fierbinte în bolul cu lapte praf și cacao și amestecă puternic ciocolata de casă până la omogenizarea completă (merge mai repede și mai ușor cu mixerul!).
 6. Amestecă repede și nucile (cu o lingură, NU cu mixerul) și apoi toarnă ciocolata de casă în tava tapetată cu folie. Nivelează, dacă este necesar.
 7. Se răcește destul de repede, după care o poți tăia în pătrățele.

Notițe:

 • Preparată prin fierberea untului în siropul de zahăr, ciocolata de casă iese foarte stabilă și are exact consistența bine-cunoscută, de fiecare dată. Dacă vrei să obții o ciocolată de casă mai moale, poți reduce timpul de fierbere la 5 minute. Din experiența mea, sub 5 minute, ciocolata rămâne aproape lichidă.
 • De asemenea, poți crește cantitatea de cacao pentru a obține o ciocolată de casă mai neagră. În cazul în care crești cantitatea de cacao, îți recomand să reduci timpul de fierbere puțin (5 minute și 30 de secunde), deoarece suplimentul de cacao are nevoie de un supliment de lichid pentru a-și păstra consistența.

Poftă bună!

DISTRIBUIE SI PRIETENILOR
DISTRIBUIE PRIETENILOR
*Acest site web nu oferă sfaturi medicale și nici nu sugerează utilizarea tehnicilor ca formă de tratament pentru probleme fizice, pentru care este necesar sfatul unui medic. Dacă decideți să aplicați informațiile conținute în acest site, același lucru nu își asumă nicio responsabilitate. Intenția site-ului este să fie ilustrativă, nu îndemnatoare sau didactică. Important: întregul conținut al site-ului web www.stiriactuale.org are doar scop informativ și nu înlocuiește, în niciun caz, activitatea specialiștilor din cele mai diverse segmente de sănătate (medici, kinetoterapeuți, asistenți medicali, nutriționiști, psihologi, dentiști, printre altele).Nu vindem niciun tip de produs sau serviciu. Informațiile pe care le aducem sunt naturale tocmai pentru a evita posibilele efecte secundare, cu toate acestea este întotdeauna bine să consultați un specialist înainte de a ingera sau de a aplica orice medicament, chiar dacă este natural (acest lucru nu se aplică în principal femeilor însărcinate sau persoanelor cu restricții alimentare, de exemplu indiferent de motiv).
Stiri