Rețetă de aluat cu drojdie ideal pentru orice produs de patiserie – Acesta prezintă o textură extrem de catifelată și delicioasă, putând fi păstrat la frigider timp de până la 7 zile.

Acesta este un aluat cu drojdie versatil, perfect pentru a prepara pătrăușe, chifle, prăjituri și alte delicii.

Procesul de preparare este extrem de simplu și rezultatul este un aluat moale și delicios, pe care îl puteți păstra în frigider timp de 7 zile. Astfel, veți putea pregăti mereu produse proaspete pentru micul dejun.

Iată lista cu ingrediente pe care le veți folosi:

 • 350 ml lapte
 • 2 ouă
 • 2 linguri de zahăr
 • 1 priză de sare
 • 50 g drojdie proaspătă
 • 100 g unt
 • 700-750 g făină

Mod de preparare:

 1. Înmuiați drojdia proaspătă în laptele călduț. Adăugați untul topit, zahărul, sarea și ouăle.
 2. Amestecați până obțineți o compoziție omogenă. Adăugați făina treptat și frământați până obțineți un aluat moale.
 3. Dacă doriți să coaceți imediat, lăsați aluatul într-un loc cald să dospească. După ce a crescut, îl puteți folosi pentru a prepara diferite produse.
 4. Dacă preferați să-l păstrați pentru mai târziu, puneți aluatul într-o pungă de plastic, strângeți bine și păstrați-l la frigider cel puțin 2 ore înainte de a-l coace.
 5. Este important să lăsați aluatul să dospească înainte de a-l coace. În funcție de nevoi, puteți păstra aluatul în frigider timp de până la 7 zile.

Notă: Dacă veți folosi aluatul pentru umpluturi dulci, puteți mări cantitatea de zahăr în rețetă. scrie valentinavnb.ro

*Acest site web nu oferă sfaturi medicale și nici nu sugerează utilizarea tehnicilor ca formă de tratament pentru probleme fizice, pentru care este necesar sfatul unui medic. Dacă decideți să aplicați informațiile conținute în acest site, același lucru nu își asumă nicio responsabilitate. Intenția site-ului este să fie ilustrativă, nu îndemnatoare sau didactică. Important: întregul conținut al site-ului web www.stiriactuale.org are doar scop informativ și nu înlocuiește, în niciun caz, activitatea specialiștilor din cele mai diverse segmente de sănătate (medici, kinetoterapeuți, asistenți medicali, nutriționiști, psihologi, dentiști, printre altele).Nu vindem niciun tip de produs sau serviciu. Informațiile pe care le aducem sunt naturale tocmai pentru a evita posibilele efecte secundare, cu toate acestea este întotdeauna bine să consultați un specialist înainte de a ingera sau de a aplica orice medicament, chiar dacă este natural (acest lucru nu se aplică în principal femeilor însărcinate sau persoanelor cu restricții alimentare, de exemplu indiferent de motiv).
Stiri