Salvați această rețetă de aluat – Fraged, pufos și delicios, pentru prăjituri cu fructe

DISTRIBUIE SI PRIETENILOR

Pentru a prepara această prăjitură, aveți nevoie de următoarele ingrediente:

 • 300 g zahăr
 • O tavă cu dimensiunile 34 x 24 cm
 • Jumătate de plic praf de copt
 • 10 linguri de ulei
 • 500 g făină
 • Zahăr vanilat – 2 plicuri
 • 6 ouă
 • 300 ml lapte sau apă minerală (cu apa minerală iese mai pufos)
 • Aproximativ 900 g căpșuni sau alte fructe potrivite (dacă se folosesc fructe cu sâmburi, se scot și se lasă să se scurgă)

Mod de preparare:

 1. Se separă albușurile de gălbenușuri și se bat albușurile spumă tare. Adăugați zahărul și bateți din nou până se întărește. Apoi adăugați gălbenușurile, bateți până se omogenizează, apoi adăugați uleiul și continuați să bateți.
 2. Turnați apa minerală sau laptele în compoziție și adăugați zahărul vanilat. Adăugați făina în care ați amestecat și praful de copt.
 3. Tapați o tavă cu hârtie de copt și turnați aluatul în ea.
 4. Puneți căpșunile (sau alte fructe) care au fost spălate, scurse și tăiate în jumătăți peste aluat.
 5. Acoperiți aluatul cu fructe și puneți tava în cuptorul preîncălzit pentru aproximativ 45 de minute.
 6. Dacă doriți, puteți pudra prăjitura cu zahăr după ce este gata. Dacă preferați prăjiturile mai dulci, puteți adăuga 400 g zahăr.

Aceasta este o prăjitură delicioasă, ușor de făcut și cu un cost redus. Savurați-o alături de cei dragi și bucurați-vă de aroma și gustul său minunat!

Poftă bună!

DISTRIBUIE SI PRIETENILOR
DISTRIBUIE PRIETENILOR
*Acest site web nu oferă sfaturi medicale și nici nu sugerează utilizarea tehnicilor ca formă de tratament pentru probleme fizice, pentru care este necesar sfatul unui medic. Dacă decideți să aplicați informațiile conținute în acest site, același lucru nu își asumă nicio responsabilitate. Intenția site-ului este să fie ilustrativă, nu îndemnatoare sau didactică. Important: întregul conținut al site-ului web www.stiriactuale.org are doar scop informativ și nu înlocuiește, în niciun caz, activitatea specialiștilor din cele mai diverse segmente de sănătate (medici, kinetoterapeuți, asistenți medicali, nutriționiști, psihologi, dentiști, printre altele).Nu vindem niciun tip de produs sau serviciu. Informațiile pe care le aducem sunt naturale tocmai pentru a evita posibilele efecte secundare, cu toate acestea este întotdeauna bine să consultați un specialist înainte de a ingera sau de a aplica orice medicament, chiar dacă este natural (acest lucru nu se aplică în principal femeilor însărcinate sau persoanelor cu restricții alimentare, de exemplu indiferent de motiv).
Stiri