„RETETA FURATA” Gogoși delicioase, ca cele din gogoserie

DISTRIBUIE SI PRIETENILOR

Cândva, pe fiecare colț de stradă se găseau gogoserii, acele chioșcuri de tablă care preparau niște gogoși mari, incredibil de delicioase, prăjite într-o friteuză imensă și pudrate cu mult zahăr.

Aceste gogoși sunt deosebit de bune când sunt calde, iar când se răcesc devin mai tari.

Așadar, vom pregăti o cantitate mică de aluat.

Ingrediente:

 • 450 g făină pentru pâine tip BL 55 (cea de patiserie va absorbi prea mult ulei)
 • 200 ml apă călduță
 • 2 linguri de ulei
 • 2 linguri de zahăr
 • 1 plic de zahăr vanilat (sau aroma preferată)
 • 1/2 linguriță de sare
 • drojdie cât o nucă
 • ulei pentru prăjit

Mod de preparare:

 1. În apă călduță se dizolvă drojdia, apoi se adaugă zahărul + aroma și făina amestecată cu sarea. Se frământă bine, iar la sfârșit se adaugă uleiul. Aluatul trebuie să fie moale și elastic, apoi se lasă la dospit timp de o oră. Aluatul va crește foarte mult în volum. scrie dezicuzi.ro
 2. Se iau bucăți de aluat cu mâinile unse cu ulei și se formează gogoșile. Acestea se așază pe o planșetă unsă tot cu ulei.
 3. Se prăjesc în uleiul încins și se servesc presărate cu zahăr pudră. (De asemenea, le puteți servi cu dulceață sau cu cremă de ciocolată.)

Poftă bună!

DISTRIBUIE SI PRIETENILOR
DISTRIBUIE PRIETENILOR
*Acest site web nu oferă sfaturi medicale și nici nu sugerează utilizarea tehnicilor ca formă de tratament pentru probleme fizice, pentru care este necesar sfatul unui medic. Dacă decideți să aplicați informațiile conținute în acest site, același lucru nu își asumă nicio responsabilitate. Intenția site-ului este să fie ilustrativă, nu îndemnatoare sau didactică. Important: întregul conținut al site-ului web www.stiriactuale.org are doar scop informativ și nu înlocuiește, în niciun caz, activitatea specialiștilor din cele mai diverse segmente de sănătate (medici, kinetoterapeuți, asistenți medicali, nutriționiști, psihologi, dentiști, printre altele).Nu vindem niciun tip de produs sau serviciu. Informațiile pe care le aducem sunt naturale tocmai pentru a evita posibilele efecte secundare, cu toate acestea este întotdeauna bine să consultați un specialist înainte de a ingera sau de a aplica orice medicament, chiar dacă este natural (acest lucru nu se aplică în principal femeilor însărcinate sau persoanelor cu restricții alimentare, de exemplu indiferent de motiv).
Stiri