Rețeta ideală pentru găluște – delicioase și pufoase, așa cum le făcea bunica

DISTRIBUIE SI PRIETENILOR

Supa cu găluște este acea mâncare care ne aduce aminte de acasă, însă nu toți știm cum să pregătim găluștele așa cum o făcea mama sau bunica…

Avem o veste bună: am descoperit reţeta perfectă pentru găluşte pufoase şi gustoase!

Ingrediente:

 • 500 g carne de pasăre
 • o rădăcină de păstârnac
 • o rădăcină mică de ţelină
 • un morcov
 • o ceapă
 • foi de dafin
 • o legătură de pătrunjel
 • sare şi piper după gust

Pentru a pregăti găluștele, vei avea nevoie de:

 • două ouă
 • 7 linguri de griș
 • sare și ulei

Mod de preparare:

 1. Fierbe carnea de pasăre timp de aproape 10 minute, până când apare spuma în oală; îndepărtează spuma şi adaugă legumele curăţate şi tocate în bucăţi mari, foile de dafin şi codiţele de pătrunjel.
 2. Asezonează cu sare şi piper şi fierbe până când legumele şi carnea sunt gătite bine.
 3. Între timp, amestecă ouăle cu ulei şi sare, apoi adaugă grișul, amestecând până obții consistența unei smântâni groase.
 4. Cu o lingură încălzită, ia din compoziţie și formează găluștele pe care le vei adăuga în supă.
 5. Acoperă oala şi mai lasă la fiert pentru încă aproximativ 10 minute, la foc mic.
 6. Opreşte focul şi toacă pătrunjel proaspăt.

Așadar, iată secretul unor găluște pufoase și bine crescute. Le poți realiza dintr-un ou sau două (azi am folosit 6 ouă mici de prepeliță), la care adaugi puțină sare și, atenție: o lingură, poate chiar două, de ulei de floarea-soarelui. Amesteci bine toate ingredientele și apoi începi să adaugi grișul, în ploaie, amestecând cu o furculiță.

Oprește-te când amestecul începe să se întărească, să se separe, ca și cum s-ar tăia, și să se lipească de furculiță. Ai grijă să nu fie prea tare, altfel vei obține găluște „beton”.

Folosește o linguriță obișnuită de cafea, înmoaie-o în supa care fierbe, apoi ia cu ea, aproximativ jumătate de linguriță, din pasta de griș.

Atât și nu mai mult, altfel grișul nu va avea loc să crească și să se umfle (dacă faci găluștele prea mari, vei obține un strat pufos pe suprafață, dar un miez dur, ca un nucleu, de griș nefiert).

Poftă bună! scrie dezicuzi.ro

DISTRIBUIE SI PRIETENILOR
DISTRIBUIE PRIETENILOR
*Acest site web nu oferă sfaturi medicale și nici nu sugerează utilizarea tehnicilor ca formă de tratament pentru probleme fizice, pentru care este necesar sfatul unui medic. Dacă decideți să aplicați informațiile conținute în acest site, același lucru nu își asumă nicio responsabilitate. Intenția site-ului este să fie ilustrativă, nu îndemnatoare sau didactică. Important: întregul conținut al site-ului web www.stiriactuale.org are doar scop informativ și nu înlocuiește, în niciun caz, activitatea specialiștilor din cele mai diverse segmente de sănătate (medici, kinetoterapeuți, asistenți medicali, nutriționiști, psihologi, dentiști, printre altele).Nu vindem niciun tip de produs sau serviciu. Informațiile pe care le aducem sunt naturale tocmai pentru a evita posibilele efecte secundare, cu toate acestea este întotdeauna bine să consultați un specialist înainte de a ingera sau de a aplica orice medicament, chiar dacă este natural (acest lucru nu se aplică în principal femeilor însărcinate sau persoanelor cu restricții alimentare, de exemplu indiferent de motiv).
Stiri