Rețeta îmbunătățită a celebrei supe a lui Hipocrate, dezvoltată și adaptată de medicul care a reușit să vindece 40.000 de persoane.

Medicii ne sfătuiesc mereu să avem grijă la alimentaţie mai ales în cazul anumitor boli. Dacă aţi ajuns totuşi în situaţia nefericită să suferiţi de boli crunte, acest preparat denumit “supa lui Hipocrate” are puterea de a vindeca organismul de multe afecțiuni, precum tuberculoză, cancer, diabet, artrită, alergii, ulcer, boli de inimă, de rinichi și chiar scleroză multiplă.

Nu este vorba de vreun miracol, ci există explicaţii ştiinţifice. Principala proprietate a supei este aceea de a detoxifia organismul și de a echilibra cantitatea de potasiu și sodiu din corp, aceste elemente fiind primordiale în procesul de vindecare al pacienților.

Secretul rețetei orginale este acela că Hipocrate folosea legume proaspete, pe care le spăla bine, fără să le curețe de coajă, și apoi le fierbea la foc lent. Metoda primară de a găti legumele împreună cu coaja lor este foarte benefică pentru sănătate, căci multe dintre proprietățile active ale legumelor se găsesc în învelișul lor extern, pe care noi, în timpurile moderne, îl îndepărtăm.

Acesta este și motivul pentru care puține rețete vegetariene, care, prin gătire, au proprietăți atât de benefice, precum supa lui Hipocrate, ajută la digestie, este bogată în fibre și stimulează absorbția de către organism a vitaminelor și mineralelor.

Rețeta originală a fost preluată, adaptată si îmbunătățită ulterior de doctorul Max Gerson care a folosit acest preparat ca bază în multe tratamente naturiste, cu ajutorul cărora medicul a reușit să vindece bolnavii de cancer, de boli de inimă, de rinichi, ficat și plămâni.

Supa lui Hipocrate este, în prezent, consumată intens în Terapia Gerson, cunoscută drept terapia folosită în cazul bolnavilor de cancer. Mai mult decât atât, aceasta ajută la purificarea rinichilor, la detoxifierea ficatului, repară celulele și le ajută să redevină funcționale.

Ingrediente:
o rădăcină de țelină de mărime medie
o rădăcină de pătrunjel de mărime medie
usturoi după gust
4 cepe medii
în jur de 700 de grame de roșii
jumătate de kilogram de cartofi
puțin pătrunjel

Mod de preparare: Legumele trebuie spălate foarte bine, fără a fi însă decojite. Acestea se toacă mărunt și se lasă la fiert, la foc mic, timp de două ore, într-o oală din inox. Apa folosită pentru fiert trebuie să fie apă pură, de izvor.

Acestea se dau apoi prin sită, în care ar trebui să rămână doar fibrele. Se pun apoi iar la fiert, în apă (cantitatea de apă pe care o folosiți la fiert trebuie să varieze în funcție de consistența dorită). Se lasă la frigider timp de două zile și se consumă o dată, de două ori pe zi, după ce este încălzită în prealabil. scrie mesajedinsuflet.com

*Acest site web nu oferă sfaturi medicale și nici nu sugerează utilizarea tehnicilor ca formă de tratament pentru probleme fizice, pentru care este necesar sfatul unui medic. Dacă decideți să aplicați informațiile conținute în acest site, același lucru nu își asumă nicio responsabilitate. Intenția site-ului este să fie ilustrativă, nu îndemnatoare sau didactică. Important: întregul conținut al site-ului web www.stiriactuale.org are doar scop informativ și nu înlocuiește, în niciun caz, activitatea specialiștilor din cele mai diverse segmente de sănătate (medici, kinetoterapeuți, asistenți medicali, nutriționiști, psihologi, dentiști, printre altele).Nu vindem niciun tip de produs sau serviciu. Informațiile pe care le aducem sunt naturale tocmai pentru a evita posibilele efecte secundare, cu toate acestea este întotdeauna bine să consultați un specialist înainte de a ingera sau de a aplica orice medicament, chiar dacă este natural (acest lucru nu se aplică în principal femeilor însărcinate sau persoanelor cu restricții alimentare, de exemplu indiferent de motiv).