Rețeta mea preferată – Aluat universal, fără ouă și lapte!

DISTRIBUIE SI PRIETENILOR

Vă oferim astăzi o rețetă grozavă de aluat dospit, un aluat universal care a trecut cu brio testul timpului. Este extraordinar și trebuie neapărat notat în cartea de bucate a fiecărei gospodine. Veți obține un aluat moale, elastic și nelipicios, perfect pentru orice deliciu pregătit cu acesta – fie prăjituri, pizza sau pateuri, gustul va fi la cel mai înalt nivel! Încercați, testați și nu veți regreta.

Ingrediente:
– 900-1000 g de făină cernută – 500 ml de apă caldă – 30 g de drojdie proaspătă sau 10 g de drojdie uscată – 50 ml de ulei vegetal – 1 lingură de zahăr – 1 linguriță de sare

Mod de preparare:

  1. Pregătiți maiaua: fărâmițați drojdia proaspătă într-un bol. Apoi adăugați zahărul și frecați ingredientele cu ajutorul unei linguri, până veți obține o masă lichidă.
  2. Turnați toată apa caldă în bolul cu drojdie și 100 g de făină cernută. Omogenizați compoziția, folosind telul.
  3. Acoperiți bolul cu un prosop și lăsați-l timp de 10-15 minute, la un loc cald.
  4. Apoi adăugați în bolul cu maia uleiul vegetal și treptat, făina cernută. Frământați aluatul. Ar trebui să obțineți un aluat moale, elastic și nelipicios.
  5. Ungeți un alt bol cu ulei vegetal și așezați aluatul în acesta. Acoperiți bolul cu un prosop și lăsați aluatul să crească timp de 40-50 de minute. Aluatul este gata. scrie dorcudor.ro

Poftă bună!

DISTRIBUIE SI PRIETENILOR
DISTRIBUIE PRIETENILOR
*Acest site web nu oferă sfaturi medicale și nici nu sugerează utilizarea tehnicilor ca formă de tratament pentru probleme fizice, pentru care este necesar sfatul unui medic. Dacă decideți să aplicați informațiile conținute în acest site, același lucru nu își asumă nicio responsabilitate. Intenția site-ului este să fie ilustrativă, nu îndemnatoare sau didactică. Important: întregul conținut al site-ului web www.stiriactuale.org are doar scop informativ și nu înlocuiește, în niciun caz, activitatea specialiștilor din cele mai diverse segmente de sănătate (medici, kinetoterapeuți, asistenți medicali, nutriționiști, psihologi, dentiști, printre altele).Nu vindem niciun tip de produs sau serviciu. Informațiile pe care le aducem sunt naturale tocmai pentru a evita posibilele efecte secundare, cu toate acestea este întotdeauna bine să consultați un specialist înainte de a ingera sau de a aplica orice medicament, chiar dacă este natural (acest lucru nu se aplică în principal femeilor însărcinate sau persoanelor cu restricții alimentare, de exemplu indiferent de motiv).
Stiri