Iată o rețetă naturistă pentru dureri, umflături, puroi și blocaje limfatice: cataplasme cu varză și tărâțe.

DISTRIBUIE SI PRIETENILOR

Această rețetă este una din sumedenia de leacuri băbești care au rezistat de-a lungul timpului, fiind practicată încă și astăzi.

Încrederea în remedii naturale nu a slăbit. Din contră, pare să crească mai ales acum, în contextul amplorii pe care a luat-o industria farmaceutică.

Tot mai multe persoane aleg să se trateze naturist, cu ajutorul alimentelor și plantelor pe care le folosesc atât extern, cât și intern. Metoda des practicată în medicina tradițională sunt compresele și cataplasmele. Este important de știut că există o diferență între cele două.

Ce este cataplasma?
Cataplasma înseamnă aplicarea directă a unei plante, proaspete sau crude, pe piele. Compresa presupune aplicarea unui material, precum pânza de exemplu, înmuiat în prealabil într-un extract precum tinctură, ceai sau fiertură de plante.

Atât compresele, cât și cataplasmele și pudrele se folosesc doar pe durate scurte. De altfel, nici nu au o durată prea mare de valabilitate, așadar trebuie preparate întotdeauna proaspete și trebuie înlocuite în mod regulat.

Ele ajută în tratamentul mai multor afecțiuni externe, însă acționează și la nivel intern:
Artrită
Răni
Vânătăi
Entorse, luxații
Mastită
Infecții, furuncule, abcese
Dureri reumatice, musculare
Ulcere diabetice
Chisturi

Pe durata tratamentului, pacientul trebuie să stea nemișcat cel puțin 30 de minute. Pentru rezultate bune, se aplică de mai multe ori pe zi.

Cele mai utilizate plante în prepararea cataplasmelor sunt ceapa, varza și brusturele.

Cataplasmă cu varză și tărâțe – Recomandat de doctorul în științe biologice Gheorghe Mohan
1 varză medie de 500 grame
Apă
Tărâțe
2 cepe
Se toacă mărunt cepele și varză și se pun la fiert în puțină apă până se înmoaie, moment în care se adaugă și tărâțele, cât să se obțină o pastă moale. Pasta astfel obținută se întinde pe o bucată de pânză care se aplică pe regiunea afectată.

În ce boli ajută?
Conform autorului, această cataplasmă are bune efecte în nevralgii, lumbago și afecțiuni ale vezicii urinare. Aplicările externe cu foi de varză crudă stimulează circulația locală și elimină congestia limfatică, scăzând astfel inflamația sau umflătura prezentă. De asemenea, trag afară toxinele și puroiul din corp.

Alte indicații terapeutice
Amigdalită
Tumori
Dureri articulare
Infecții pectorale
Umflături în jurul articulațiilor
Mastită
Sâni umflați din cauza alăptării, sâni crăpați
Blocaje limfatice
Sciatică
Cangrene
Furuncule
Abcese
Nevralgii
Dureri musculare
Dureri nervoase
Arsuri
Amigdalită
Infecții ale pielii
Mușcături de insecte
Acnee
Diaree
Varice
Pleurezie
Afecțiuni ale vezicii urinare
Dureri intestinale
Crize de ficat
Dizenterie
Erupții ale pielii
Eczeme
Hemoroizi
Sursa: suntgospodina.net wawlist.com

DISTRIBUIE SI PRIETENILOR
DISTRIBUIE PRIETENILOR
*Acest site web nu oferă sfaturi medicale și nici nu sugerează utilizarea tehnicilor ca formă de tratament pentru probleme fizice, pentru care este necesar sfatul unui medic. Dacă decideți să aplicați informațiile conținute în acest site, același lucru nu își asumă nicio responsabilitate. Intenția site-ului este să fie ilustrativă, nu îndemnatoare sau didactică. Important: întregul conținut al site-ului web www.stiriactuale.org are doar scop informativ și nu înlocuiește, în niciun caz, activitatea specialiștilor din cele mai diverse segmente de sănătate (medici, kinetoterapeuți, asistenți medicali, nutriționiști, psihologi, dentiști, printre altele).Nu vindem niciun tip de produs sau serviciu. Informațiile pe care le aducem sunt naturale tocmai pentru a evita posibilele efecte secundare, cu toate acestea este întotdeauna bine să consultați un specialist înainte de a ingera sau de a aplica orice medicament, chiar dacă este natural (acest lucru nu se aplică în principal femeilor însărcinate sau persoanelor cu restricții alimentare, de exemplu indiferent de motiv).
Stiri