Rețeta pentru cârnați de casă crud uscați – Rapid și ușor:

DISTRIBUIE SI PRIETENILOR

Rețeta pentru cârnați de casă crud uscați – Rapid și ușor:

Ingrediente:

 • 6 kg amestec de carne (vita-porc)
 • 200 g usturoi
 • 60 g piper măcinat
 • 180 g sare grunjoasă
 • 6 lingurițe de boia dulce sau iute, în funcție de preferință
 • 1 linguriță de coriandru
 • 1/2 ceașcă de apă călduță
 • 250 g mate proaspete de porc

Mod de preparare:

 1. Carnea se toacă la mașina de tocat, folosind plăcuțele cu găuri mari. Carnea tocată se pune într-un bol.
 2. Usturoiul se dă prin răzătoarea mică, astfel încât să fie mărunțit și fin. Adăugați usturoiul, sarea, piperul, boiaua dulce sau iute (în funcție de preferințe), apa călduță și coriandrul peste carnea tocată. Amestecați bine cu mâna până obțineți o pastă omogenă.
 3. Matele de porc spălate și curățate se umplu cu pasta de carne. În timpul umplerii, înțepați carnea din loc în loc cu un vârf de ac pentru a elimina aerul și pentru a evita ca cârnații să plesnească. Asigurați-vă că nu rămân goluri de aer în cârnați. Dacă există goluri, le puteți modela cu mâna pentru a obține o formă uniformă.
 4. După ce ați umplut toți cârnații, alegeți un loc rece și bine ventilat, apoi lăsați-i la uscat. Când cârnații sunt uscați și membrana nu mai este umedă, se pot afuma. Utilizați fum rece de esență de fag sau cireș pentru afumare. După ce sunt suficient de uscați și afumați, păstrați-i la frigider până la momentul consumului. Veți obține cârnați care pot fi feliați frumos și sunt ideali pentru a fi utilizați ca mezeluri.

Vă dorim poftă bună și spor la gătit!

DISTRIBUIE SI PRIETENILOR
DISTRIBUIE PRIETENILOR
*Acest site web nu oferă sfaturi medicale și nici nu sugerează utilizarea tehnicilor ca formă de tratament pentru probleme fizice, pentru care este necesar sfatul unui medic. Dacă decideți să aplicați informațiile conținute în acest site, același lucru nu își asumă nicio responsabilitate. Intenția site-ului este să fie ilustrativă, nu îndemnatoare sau didactică. Important: întregul conținut al site-ului web www.stiriactuale.org are doar scop informativ și nu înlocuiește, în niciun caz, activitatea specialiștilor din cele mai diverse segmente de sănătate (medici, kinetoterapeuți, asistenți medicali, nutriționiști, psihologi, dentiști, printre altele).Nu vindem niciun tip de produs sau serviciu. Informațiile pe care le aducem sunt naturale tocmai pentru a evita posibilele efecte secundare, cu toate acestea este întotdeauna bine să consultați un specialist înainte de a ingera sau de a aplica orice medicament, chiar dacă este natural (acest lucru nu se aplică în principal femeilor însărcinate sau persoanelor cu restricții alimentare, de exemplu indiferent de motiv).
Stiri