Rețetă pentru sezonul rece, conservată în borcan – Salată de vinete cu ardei gras și roșii – Simplu de pregătit și extrem de savuroasă

Salata de vinete cu roșii și ardei gras este cu adevărat delicioasă. Bucurându-mă de gustul său minunat în fiecare iarnă, pot să confirm că chiar și soțul meu este îndrăgostit de această combinație gustoasă. Îți recomand cu căldură să încerci și tu această rețetă. Detaliile pentru prepararea acestei savuroase salate sunt prezentate mai jos.

Ingrediente:

 • 2 kg vinete
 • 2 kg roșii
 • 1 kg ceapă
 • 1 kg ardei gras
 • 2-3 mere acre
 • 1-2 ardei iuți
 • 2 linguri zahăr
 • 2 linguri sare
 • 1 legătură pătrunjel
 • 1 lingură ulei de floarea soarelui

Mod de preparare: Cantitățile de ingrediente menționate sunt suficiente pentru a umple 9 borcane cu o capacitate de 550 ml fiecare.

 1. Începem prin a decoji ceapa și a o tăia cubulețe, apoi o călim ușor în ulei până devine aurie.
 2. Adăugăm apoi roșiile, tăiate și ele cubulețe, și le gătim pe foc timp de aproximativ 10 minute.

Între timp, pregătim celelalte legume. 3. Spălăm vinetele, le tăiem în cubulețe, iar ardeii grași și cei iuți îi curățăm de semințe și îi tăiem în cubulețe similare. Merele acre urmează aceeași procedură.

 1. Adăugăm în vasul cu ceapă și roșii și celelalte ingrediente: ardeii grași, ardeii iuți, merele și vinetele. Fierbem totul timp de aproximativ 15 minute, amestecând din când în când.
 2. Adăugăm apoi sarea și zahărul. Gustăm pentru a ne asigura că am pus suficientă sare și zahăr, adăugând treptat dacă este necesar.
 3. Incorporăm și pătrunjelul tocat și reducem focul la minimum. Lăsăm legumele să fiarbă încă 25-30 de minute, acoperind vasul cu un capac.
 4. După jumătate de oră, punem jumătate din salată în borcane și acoperim cu capacele.
 5. Restul de salată îl procesăm cu un mixer vertical până obținem o pastă fină.
 6. Pasta de legume obținută o fierbem câteva minute și apoi o transferăm în borcane. Înfiletăm bine capacelele.
 7. Încheiem prin a înveli borcanele cu o pătură sau un prosop și lăsăm să se răcească. După ce s-au răcit complet, le depozităm într-un loc întunecat și răcoros, ideal în pivniță sau cămară.

Să îți fie de bine și bucurie la gătit!

Sursa: kiloretete

*Acest site web nu oferă sfaturi medicale și nici nu sugerează utilizarea tehnicilor ca formă de tratament pentru probleme fizice, pentru care este necesar sfatul unui medic. Dacă decideți să aplicați informațiile conținute în acest site, același lucru nu își asumă nicio responsabilitate. Intenția site-ului este să fie ilustrativă, nu îndemnatoare sau didactică. Important: întregul conținut al site-ului web www.stiriactuale.org are doar scop informativ și nu înlocuiește, în niciun caz, activitatea specialiștilor din cele mai diverse segmente de sănătate (medici, kinetoterapeuți, asistenți medicali, nutriționiști, psihologi, dentiști, printre altele).Nu vindem niciun tip de produs sau serviciu. Informațiile pe care le aducem sunt naturale tocmai pentru a evita posibilele efecte secundare, cu toate acestea este întotdeauna bine să consultați un specialist înainte de a ingera sau de a aplica orice medicament, chiar dacă este natural (acest lucru nu se aplică în principal femeilor însărcinate sau persoanelor cu restricții alimentare, de exemplu indiferent de motiv).
Stiri