Rețetă pentru un aluat de pizza pufos și crocant, preparat în casă.

DISTRIBUIE PRIETENILOR CRESTINULE

Pizza rămâne întotdeauna o mâncare gustoasă și rapidă. Cu siguranță v-ați pus măcar o dată întrebarea cum reușesc bucătarii profesioniști să realizeze aluaturi de pizza exact așa cum își doresc. De exemplu, atunci când mergem cu prietenii să mâncăm o pizza în oraș, majoritatea pizzeriilor ne întreabă dacă dorim un aluat de pizza pufos sau crocant. Chiar dacă nu implică vreun secret, am hotărât să împărtășesc cu voi ingredientele și metoda de preparare pentru cele două tipuri de aluaturi de pizza.

Ingrediente: Pentru aluatul pufos:

 • 150 g făină
 • 220 ml apă
 • 50 g unt
 • 4 ouă
 • Sare

Pentru aluatul crocant:

 • 300 g făină
 • 100 ml apă
 • 5 linguri de ulei
 • 1 cub de drojdie
 • 1 linguriță de sare

Mod de preparare: Iată cum se prepară aluatul pentru pizza pufos:

 1. Se pune o oală pe foc, în care veți topi untul. Adăugați sare și apă, și lăsați până când ajunge la fierbere. Îndepărtați de pe foc și adăugați făina treptat, cât timp apa este încă fierbinte. Amestecați cât de mult puteți, apoi lăsați aluatul să se răcească.
 2. După ce s-a răcit, adăugați ouăle bătute separat și făină până obțineți un aluat care nu se lipește.
 3. Când ați obținut o cocă moale care nu se lipește de mâini sau de vas, puneți-o la frigider pentru câteva ore.
 4. Scoateți aluatul și întindeți-l pe o suprafață presărată cu făină, dându-i o formă rotundă pentru aluat pufos.
 5. Adăugați toppingul preferat și dați pizza la cuptor.

Există și persoane care preferă blatul de pizza crocant.

Dacă doriți să savurați o pizza de casă cu blat crocant, iată rețeta de mai jos.

 1. Într-un castron mare, amestecați toate ingredientele până se formează o cocă care nu se lipește nici de mâini, nici de castron.
 2. Lăsați coca să dospească până își dublează volumul, apoi întindeți o foaie cu grosimea de jumătate de centimetru.
 3. Alegeți toppingul dorit, apoi introduceți pizza la cuptor pentru 15 minute.

Să aveți poftă bună! scrie floaredetei.ro


DISTRIBUIE PRIETENILOR CRESTINULE
*Acest site web nu oferă sfaturi medicale și nici nu sugerează utilizarea tehnicilor ca formă de tratament pentru probleme fizice, pentru care este necesar sfatul unui medic. Dacă decideți să aplicați informațiile conținute în acest site, același lucru nu își asumă nicio responsabilitate. Intenția site-ului este să fie ilustrativă, nu îndemnatoare sau didactică. Important: întregul conținut al site-ului web www.stiriactuale.org are doar scop informativ și nu înlocuiește, în niciun caz, activitatea specialiștilor din cele mai diverse segmente de sănătate (medici, kinetoterapeuți, asistenți medicali, nutriționiști, psihologi, dentiști, printre altele).Nu vindem niciun tip de produs sau serviciu. Informațiile pe care le aducem sunt naturale tocmai pentru a evita posibilele efecte secundare, cu toate acestea este întotdeauna bine să consultați un specialist înainte de a ingera sau de a aplica orice medicament, chiar dacă este natural (acest lucru nu se aplică în principal femeilor însărcinate sau persoanelor cu restricții alimentare, de exemplu indiferent de motiv).