Rețeta perfectă de prăjitură: Rapidă, delicioasă, fără coacere și potrivită pentru perioada de post!

DISTRIBUIE SI PRIETENILOR

Ingrediente: – 1,8-2 kg mere – 350 g biscuiți populari (40 bucăți) – 350 g zahăr – 4 plicuri budincă de vanilie – 650 ml apă – 150 g stafide – o sticluță esență de rom – 1/2 linguriță scorțișoară – un praf de sare

Mod de preparare:

  1. În prealabil, lăsăm stafidele la înmuiat în rom.
  2. Curățăm merele și le tăiem în cubulețe mici.
  3. Într-o cratiță, punem 500 ml de apă și zahărul la fiert.
  4. După ce zahărul s-a topit, adăugăm merele și le lăsăm să se înmoaie ușor, fără a le zdrobi.
  5. Dizolvăm cele 4 plicuri de budincă în cei 150 ml de apă rămași și adăugăm compoziția peste mere, continuând să fierbem câteva minute (2-3), amestecând încontinuu.
  6. Odată ce compoziția de mere este gata, adăugăm stafidele scurse, un praf de sare și scorțișoara.
  7. Într-un vas dreptunghiular, așezăm un strat de biscuiți, urmat de un strat din compoziția fierbinte de mere. Repetăm acest procedeu până obținem trei straturi de biscuiți și trei straturi de mere, ultimul fiind un strat de mere.
  8. Lasăm prăjitura să se răcească, apoi o introducem în frigider pentru 2-3 ore, timp în care biscuiții se vor înmuia, iar prăjitura va fi gata de tăiat și servit.

Poftă bună! scrie dezicuzi.ro

DISTRIBUIE SI PRIETENILOR
DISTRIBUIE PRIETENILOR
*Acest site web nu oferă sfaturi medicale și nici nu sugerează utilizarea tehnicilor ca formă de tratament pentru probleme fizice, pentru care este necesar sfatul unui medic. Dacă decideți să aplicați informațiile conținute în acest site, același lucru nu își asumă nicio responsabilitate. Intenția site-ului este să fie ilustrativă, nu îndemnatoare sau didactică. Important: întregul conținut al site-ului web www.stiriactuale.org are doar scop informativ și nu înlocuiește, în niciun caz, activitatea specialiștilor din cele mai diverse segmente de sănătate (medici, kinetoterapeuți, asistenți medicali, nutriționiști, psihologi, dentiști, printre altele).Nu vindem niciun tip de produs sau serviciu. Informațiile pe care le aducem sunt naturale tocmai pentru a evita posibilele efecte secundare, cu toate acestea este întotdeauna bine să consultați un specialist înainte de a ingera sau de a aplica orice medicament, chiar dacă este natural (acest lucru nu se aplică în principal femeilor însărcinate sau persoanelor cu restricții alimentare, de exemplu indiferent de motiv).
Stiri