Rețeta preluată din caietul de bucate al bunicii: Cornulețe delicate cu umplutură de gem de prune și nucă!

DISTRIBUIE PRIETENILOR CRESTINULE

Ingrediente pentru Cornulețe Fragede cu Gem de Prune și Nucă:

 • 250 gr untură
 • 150 gr zahăr pudră
 • 100 gr smântână sau iaurt
 • 2 ouă
 • 1 linguriță de oțet
 • 1 pachet de praf de copt
 • Făină cernută, cât este necesar (aproximativ 600 gr)
 • Gem de prune
 • 100 gr nucă

Mod de preparare:

 1. Într-un castron, amestecați untura cu zahărul pudră. Adăugați ouăle și smântâna (sau iaurtul) și amestecați cu o lingură de lemn până când obțineți o cremă omogenă. Adăugați și lingurița de oțet și continuați să amestecați.
 2. Adăugați făina treptat, câte o lingură, și praful de copt. Continuați să adăugați făina și să amestecați până când aluatul devine prea dens pentru a fi manevrat cu lingura.
 3. Transferați aluatul pe o suprafață de lucru presărată cu făină și începeți să frământați cu mâinile, adăugând făină până când obțineți un aluat pufos care nu mai lipsește de mâini.
 4. Înfășurați aluatul într-o folie de plastic și lăsați-l să se răcească uniform în frigider timp de aproximativ 1 oră.
 5. După ce aluatul s-a răcit, luați bucăți potrivite din el și folosiți un sucitor pentru a-l întinde pe o suprafață presărată cu făină până obțineți o foaie subțire.
 6. Folosind un castron sau o formă, tăiați cercuri în foaia de aluat. Îndepărtați marginile și tăiați foaia în pătrate sau triunghiuri, asemănătoare cu feliile de pizza.
 7. Amestecați gemul cu nucă și adăugați o cantitate mică din această umplutură în partea exterioară a fiecărui pătrat sau triunghi de aluat. Apoi, răsuciți delicat cornulețele începând din partea exterioară spre interior.
 8. Plasați cornulețele într-o tavă de copt și introduceți tava în cuptorul preîncălzit la 190 de grade Celsius pentru aproximativ 20 de minute sau până când devin aurii.
 9. După ce le scoateți din cuptor, lăsați-le să se răcească puțin, apoi presărați-le cu zahăr pudră în timp ce încă sunt calde.

Poftă bună! Aceste cornulețe fragede cu gem de prune și nucă sunt delicioase și perfecte pentru a fi savurate în orice moment al zilei! scrie floaredetei.ro


DISTRIBUIE PRIETENILOR CRESTINULE
*Acest site web nu oferă sfaturi medicale și nici nu sugerează utilizarea tehnicilor ca formă de tratament pentru probleme fizice, pentru care este necesar sfatul unui medic. Dacă decideți să aplicați informațiile conținute în acest site, același lucru nu își asumă nicio responsabilitate. Intenția site-ului este să fie ilustrativă, nu îndemnatoare sau didactică. Important: întregul conținut al site-ului web www.stiriactuale.org are doar scop informativ și nu înlocuiește, în niciun caz, activitatea specialiștilor din cele mai diverse segmente de sănătate (medici, kinetoterapeuți, asistenți medicali, nutriționiști, psihologi, dentiști, printre altele).Nu vindem niciun tip de produs sau serviciu. Informațiile pe care le aducem sunt naturale tocmai pentru a evita posibilele efecte secundare, cu toate acestea este întotdeauna bine să consultați un specialist înainte de a ingera sau de a aplica orice medicament, chiar dacă este natural (acest lucru nu se aplică în principal femeilor însărcinate sau persoanelor cu restricții alimentare, de exemplu indiferent de motiv).