Aceasta este rețeta tradițională din Bucovina pentru Ciorbă rădăuțeană.

DISTRIBUIE SI PRIETENILOR

Ingrediente pentru o cantitate de 4,5 – 5 litri:

 • Un piept mare de pui cu os și piele
 • O ceapă
 • O țelină de mărimea unui măr
 • Un păstârnac
 • O rădăcină de pătrunjel
 • 2-3 morcovi
 • Un gogoșar și un ardei gras roșu
 • 3 ouă
 • 200-300 ml smântână cu 20% grăsime
 • Una-două linguri de oțet
 • 3-4 căței de usturoi
 • O legătură de pătrunjel

Mod de preparare: Într-o oală, puneți la fiert pieptul de pui cu suficientă apă, adăugând sare de la început. După ce a dat primul clocot, îndepărtați spuma și adăugați ceapa întreagă și rădăcinoasele tăiate în bucăți mari. Când carnea și legumele sunt fierte, scoateți-le din oală. Dezosatați și curățați carnea de piele, apoi tăiați-o fâșii subțiri, ca pentru ciorba de burtă. Legumele (țelina, păstârnacul, rădăcina de pătrunjel și opțional ceapa) le puneți într-un blender cu puțină apă și le pasați până obțineți o cremă fină. Dacă nu aveți blender, puteți trece rădăcinoasele prin sită. Adăugați fâșiile de carne în supă împreună cu piureul de rădăcinoase. Tăiați morcovul în rondele. Dacă doriți ca ciorba să aibă o culoare portocalie, puteți pune și morcovul prin blender. Adăugați și cubulețele de gogoșar și ardei copt. Dacă folosiți gogoșari la oțet, gustul va fi chiar mai bun.

Într-un bol, amestecați bine smântâna cu gălbenușurile de ou (fără albuș), apoi adăugați treptat supa fierbinte până se subțiază. Turnați amestecul în oală. Adăugați usturoiul pisat ca pentru mujdei și lăsați să fiarbă 2-3 minute. Aveți grijă, pentru că dacă usturoiul fierbe prea mult își va pierde gustul, iar dacă fierbe prea puțin, se va oxida. La final, adăugați oțetul (preferabil de la gogoșari).

Condimentați după gust, luând în considerare și smântâna și ouăle. Dacă preferați ciorba mai consistentă, puteți adăuga mai multă smântână și un ou suplimentar, sau puteți reduce cantitatea de smântână. Ajustați sarea, oțetul și usturoiul după gust. Este bine să adăugați cu moderație și să corectați gustul în timpul servirii. La final, presărați pătrunjelul tocat în fiecare porție de ciorbă. Nu uitați să adăugați și ardeiul iute, dacă doriți.

Poftă bună! scrie floaredetei.ro

DISTRIBUIE SI PRIETENILOR
DISTRIBUIE PRIETENILOR
*Acest site web nu oferă sfaturi medicale și nici nu sugerează utilizarea tehnicilor ca formă de tratament pentru probleme fizice, pentru care este necesar sfatul unui medic. Dacă decideți să aplicați informațiile conținute în acest site, același lucru nu își asumă nicio responsabilitate. Intenția site-ului este să fie ilustrativă, nu îndemnatoare sau didactică. Important: întregul conținut al site-ului web www.stiriactuale.org are doar scop informativ și nu înlocuiește, în niciun caz, activitatea specialiștilor din cele mai diverse segmente de sănătate (medici, kinetoterapeuți, asistenți medicali, nutriționiști, psihologi, dentiști, printre altele).Nu vindem niciun tip de produs sau serviciu. Informațiile pe care le aducem sunt naturale tocmai pentru a evita posibilele efecte secundare, cu toate acestea este întotdeauna bine să consultați un specialist înainte de a ingera sau de a aplica orice medicament, chiar dacă este natural (acest lucru nu se aplică în principal femeilor însărcinate sau persoanelor cu restricții alimentare, de exemplu indiferent de motiv).
Stiri