Rețeta tradițională de cârnați de casă îți va oferi niște cârnați fragezi și aromați, pregătiți după metodele autentice.

DISTRIBUIE PRIETENILOR CRESTINULE

Cârnații românești sunt o varietate apreciată și populară în România, mai ales în perioada sărbătorilor. Aceștia sunt obținuți prin tocarea cărnii de porc, adesea combinată cu carne de vită, și sunt apoi condimentați și fierți sau afumați.

Cârnații pot fi serviti ca fel principal, taiati in felii și acompaniati de pâine, sau pot fi folosiți ca ingredient în diverse rețete, cum ar fi tocanițe și sosuri. Cârnații reprezintă o parte importantă a bucătăriei tradiționale românești și sunt adesea serviti la mesele festive.

Pentru a prepara acești cârnați, vei avea nevoie de următoarele ingrediente:

  • 3 kg carne de porc mai grasă
  • 1,6 kg carne de vită
  • 4 capete de usturoi
  • 1 lingură de cimbru uscat
  • 2 – 3 linguri de boia dulce
  • 1 lingură de boia iute
  • 1 linguriță de piper
  • sare grunjoasă
  • ½ linguriță de ienibahar
  • mate de porc

Pentru a pregăti cârnații, începe prin curățarea și spălarea matelor. Rade ușor suprafața lor cu dosul unui cuțit sau cu o lingură de lemn, fiind atent să nu le rupi. Separat, dizolvă o lingură cu vârf de sare grunjoasă în 300 ml de apă.

Taie carnea de porc și de vită în bucăți mici, apoi toacă-le și pune-le într-un vas. Pune usturoiul într-un mojar și adaugă puțină sare. Zdrobește usturoiul și adaugă puțină apă, apoi amestecă bine.

Adaugă mujdeiul peste carnea tocată și apoi toate condimentele, mai puțin sarea. Amestecă bine și adaugă treptat din saramura pregătită, frământând bine. Lasă să se aromatizeze peste noapte. scrie suntgospodina.net

Fixează palnia de cârnați la mașina de tocat și umple matul. Ai grijă să nu îi umpli prea tare, pentru că se pot sparge în momentul în care se usucă.

După ce termini de umplut, lasă cârnații să se usuce în bucătărie timp de câteva ore, apoi scoate-i pe balcon și leagă-i pe o sârmă pentru a se usca la rece.


DISTRIBUIE PRIETENILOR CRESTINULE
*Acest site web nu oferă sfaturi medicale și nici nu sugerează utilizarea tehnicilor ca formă de tratament pentru probleme fizice, pentru care este necesar sfatul unui medic. Dacă decideți să aplicați informațiile conținute în acest site, același lucru nu își asumă nicio responsabilitate. Intenția site-ului este să fie ilustrativă, nu îndemnatoare sau didactică. Important: întregul conținut al site-ului web www.stiriactuale.org are doar scop informativ și nu înlocuiește, în niciun caz, activitatea specialiștilor din cele mai diverse segmente de sănătate (medici, kinetoterapeuți, asistenți medicali, nutriționiști, psihologi, dentiști, printre altele).Nu vindem niciun tip de produs sau serviciu. Informațiile pe care le aducem sunt naturale tocmai pentru a evita posibilele efecte secundare, cu toate acestea este întotdeauna bine să consultați un specialist înainte de a ingera sau de a aplica orice medicament, chiar dacă este natural (acest lucru nu se aplică în principal femeilor însărcinate sau persoanelor cu restricții alimentare, de exemplu indiferent de motiv).