Rețeta tradițională pentru cele mai delicioase sarmale. Nu necesită fierbere în apă! Care este misterul unui gust perfect.

DISTRIBUIE SI PRIETENILOR

Dacă vrei să găteşti sarmale care să îți iasă la fel de bune ca ale mamei sau soacrei trebuie să afli un truc pe care doar puține gospodine din România îl folosesc. Rețeta este veche, dar genială, iar sarmalele ți se vor topi, efectiv, în gură!

Reţeta veche, dar genială pentru cele mai bune sarmale. Cele mai multe gospodine obișlnuiesc să fiarbă sarmalele în apă, dar iată că gastronomia românească îți oferă surprize la tot pasul. Una dintre ele este o rețetă de sarmale din perioada interbelică, folsoite de unele gospodine și în zilele noastre. Unele ingrediente sunt schimbate față de rețeta clasică, pe care cu toții o cunoaștem, dar gustul preparatului este absolut delicios!

Rețetă a fost descrisă de Păstorel Teodoreanu, un scriitor apreciat al acelor timpuri datorită epigramelor, satirei și glumelor pe care le făcea, dar și pentru faptul că era unul dintre cei mai iscusiți avocați, scrie ego.ro. Acesta chiar a scris și o carte despre domeniul gastronomiei, „Gastro no mice”.

Reţeta de sarmale a lui Păstorel Teodoreanu presupune prepararea sarmalelor cu foi de varză dulce, nu murată, argumentând că au un gust mai fin și se potrivesc cu vinurile de calitate. De asemenea, în compoziție se foloseţte pâinea înmuiată în lapte în loc de orez, iar sarmalele se pot fierbe în borș sau în vin, dar recomandat este să fie fierte în zeamă de carne, până când aceasta scade la jumătate. Dar în niciun caz în apă, așa cum se întâmplă în cazul rețetelor actuale!

După ce se fierb, sarmalele se lasă la într-un loc răcoros, iar a doua zi se mai adaugă două ingrediente peste ele, vin și bulion, după care se dau încă o dată la cuptor, să mai fiarbă puțin, până când se rumenesc bine. Poftă bună!

DISTRIBUIE SI PRIETENILOR
DISTRIBUIE PRIETENILOR
*Acest site web nu oferă sfaturi medicale și nici nu sugerează utilizarea tehnicilor ca formă de tratament pentru probleme fizice, pentru care este necesar sfatul unui medic. Dacă decideți să aplicați informațiile conținute în acest site, același lucru nu își asumă nicio responsabilitate. Intenția site-ului este să fie ilustrativă, nu îndemnatoare sau didactică. Important: întregul conținut al site-ului web www.stiriactuale.org are doar scop informativ și nu înlocuiește, în niciun caz, activitatea specialiștilor din cele mai diverse segmente de sănătate (medici, kinetoterapeuți, asistenți medicali, nutriționiști, psihologi, dentiști, printre altele).Nu vindem niciun tip de produs sau serviciu. Informațiile pe care le aducem sunt naturale tocmai pentru a evita posibilele efecte secundare, cu toate acestea este întotdeauna bine să consultați un specialist înainte de a ingera sau de a aplica orice medicament, chiar dacă este natural (acest lucru nu se aplică în principal femeilor însărcinate sau persoanelor cu restricții alimentare, de exemplu indiferent de motiv).
Stiri