România are Guvern! Depunerea jurământului și primele promisiuni ale noului premier

Guvernul Nicolae Ciucă a trecut de votul Parlamentului și se pregătește pentru depunerea jurământului care va avea loc la Palatul Cotroceni, joi, 25 noiembrie, începând cu orele 15.00. Noul guvern a primit 318 voturi, cu peste 80 mai mult decât minimul necesar. Singurii care s-au opus guvernului condus de Nicolae Ciucă au fost parlamentarii USR și AUR.

Guvernul Nicolae Ciucă depune jurământul de învestitură

După trei luni de criză politică, România are, în sfârșit, un guvern. Cu ocazia sesiunii de votare pentru guvernul lui Nicolae Ciucă, liderii partidelor s-au duelat în declarații. Dan Barna i-a transmis lui Marcel Ciolacu că a reușit să facă ceea ce nu a reușit Ion Iliescu și anume să scoată PNL de la guvernare și să-l bage înapoi ca anexă PSD.

Este prima oară când PNL predă guvernarea și ultima fărâmă de demnitate pe care o mai aveau.

Este penelism când înființezi un minister pentru doamna Firea, când anul trecut strigai că este incapabilă (…) Coaliții absurde au mai fost în aceasta țară. Așa se va întâmpla și de data aceasta, a declarat Dan Barna.

La rândul său Marcel Ciolacu a spus că partidul pe care îl reprezintă este cel mai responsabil și stabil partid din România. Președintele PSD a declarat că România are nevoie de un alt drum, un drum în care statul are grijă de cetățenii săi.

George Simion, de la AUR, l-a întrebat pe Ciolacu unde este Florin Cîțu, unde se “ascunde”, dat fiind faptul că acesta lipsea din țară, iar Diana Șoșoacă a precizat că dacă va fi votată legea certificatului verde, ea va chema lumea la “nesupunere civică”.

Premierul Nicolae Ciucă: sunt bani pentru pensii și salarii

Pe fondul discuțiilor din ultimele zile cu privire la plata pensiilor și salariilor, noul premier a dat asigurări că românii nu au de ce să se teamă. Nicolae Ciucă a precizat că sunt resurse pentru plata acestora și că banii vor fi alocați printr-o rectificare bugetară.

Este vorba despre peste 2,7 miliarde de lei care au fost tăiați de la Ministerul Muncii la prima rectificare bugetară, cu promisiunea că banii vor fi dați înapoi la a doua rectificare. Banii nu au mai ajuns în apoi la Ministerul Muncii întrucât nu am avut guvern o perioadă bună.

Premierul Ciucă dă asigurări că lucrurile vor intra pe un făgaș normal și le transmite românilor că nu au de ce să se teamă că vor rămâne fără pensii și salarii.

sursa