Cum să obțineți roșii mari și gustoase în grădina dumneavoastră

DISTRIBUIE SI PRIETENILOR

În acest articol, echipa Veselqk.com vă oferă informații utile despre cultivarea roșiilor mari, dulci și super gustoase acasă.

  1. Alegeți un loc potrivit pentru cultivarea roșiilor. Acestea necesită cel puțin 6 ore de soare pe zi și un bun drenaj al solului. Prin urmare, este important să alegeți un loc în grădină care să aibă mult soare și un sol cu un drenaj bun.
  2. Pregătiți solul înainte de a planta roșiile. Acestea preferă un sol bogat în nutrienți. Prin urmare, adăugați îngrășăminte organice precum compost, mulci vechi și frunze putrezite în sol înainte de a planta roșii.
  3. Plantați roșiile la o distanță de aproximativ 45-60 cm unul de celălalt. Înclinați plantele în jos și puneți frunzele inferioare pe sol pentru a ajuta plantele să își dezvolte mai bine sistemul radicular.
  4. Protejați roșiile de boli și dăunători. Este important să întoarceți regulat solul și să îndepărtați frunzele și fructele bolnave. Puteți utiliza metode naturale de protecție, cum ar fi pulverizarea cu un amestec de apă și săpun sau aplicarea unui insecticid biologic.
  5. Asigurați-vă că roșiile sunt mereu ude, dar nu îmbibate cu apă. Udați plantele o dată pe săptămână în timpul perioadelor uscate, umezind bine solul. Evitați udarea excesivă, deoarece aceasta poate provoca putrezirea rădăcinilor.
  6. Susțineți plantele pe măsură ce cresc. Roșiile pot ajunge destul de înalte, mai ales dacă nu le stivuiți corect. Prin urmare, este important să le oferiți suporturi adecvate, cum ar fi legarea lor de un cuier de lemn.
  7. Diluați fructele pe măsură ce roșiile încep să crească. Tăiați o parte din fructe pentru a permite o creștere mai mare pentru restul. Lăsați doar 3-4 fructe pe ramură pentru a obține roșii mai mari și de mai bună calitate.
  8. Recoltați roșiile când sunt gata de mâncare. Acestea sunt gata de cules atunci când au o culoare bogată și sunt moi la atingere. Alegeți-le când sunt coapte, dar înainte de a începe să se strice sau să putrezească.
DISTRIBUIE SI PRIETENILOR
DISTRIBUIE PRIETENILOR
*Acest site web nu oferă sfaturi medicale și nici nu sugerează utilizarea tehnicilor ca formă de tratament pentru probleme fizice, pentru care este necesar sfatul unui medic. Dacă decideți să aplicați informațiile conținute în acest site, același lucru nu își asumă nicio responsabilitate. Intenția site-ului este să fie ilustrativă, nu îndemnatoare sau didactică. Important: întregul conținut al site-ului web www.stiriactuale.org are doar scop informativ și nu înlocuiește, în niciun caz, activitatea specialiștilor din cele mai diverse segmente de sănătate (medici, kinetoterapeuți, asistenți medicali, nutriționiști, psihologi, dentiști, printre altele).Nu vindem niciun tip de produs sau serviciu. Informațiile pe care le aducem sunt naturale tocmai pentru a evita posibilele efecte secundare, cu toate acestea este întotdeauna bine să consultați un specialist înainte de a ingera sau de a aplica orice medicament, chiar dacă este natural (acest lucru nu se aplică în principal femeilor însărcinate sau persoanelor cu restricții alimentare, de exemplu indiferent de motiv).
Stiri