Rugaciunea celui bolnav de DIABET, catre Sfantul Efrem cel Nou. Are putere miraculoasă

DISTRIBUIE SI PRIETENILOR

Așa cum spune în această scurtă și profundă rugăciune, bolile pot avea și cauze spirituale, inclusiv diabetul, pe care cei mai mulți dintre noi îl considerăm o boală a alimentației greșite.

Fără îndoială, consumul excesiv de alimente, sau abuzul de zahăr, grăsimi, alcool și alte produse nocive, măresc șansele de îmbolnăvire. Din punct de vedere duhovnicesc, acestea sunt considerate patimi sau vicii, care afectează în primul rând sufletul și ca o consecință, se răsfrâng și asupra corpului fizic.

Rugaciunea celui bolnav de diabet catre Sfantul Efrem cel Nou

Nu doar alimentația poate fi de vină, ci și „multa grijă”, care afectează un număr tot mai mare de oameni. În limbaj modern, ea se numește „stres”. Există dovezi care arată că stresul, fie el fizic sau mental, declanșează modificări ale nivelului de zahăr din sânge, care pot fi problematice pentru persoanele diagnosticate deja cu diabet.

Grija cea multă este de asemenea un păcat, sau o încălcare a poruncilor lui Dumnezeu. Mântuitorul ne spune să nu ne îngrijim peste măsură de cele care ne sunt de trebuință trupului, pentru că Dumnezeu are grijă să ni le dea la vremea cuvenită.

Stresul, îngrijorarea, teama și panica nu rezolvă nici una din aceste probleme, ci mai mult ne afectează sănătatea, pe toate planurile.

Unele persoane nu se îmbolnăvesc din cauza stilului lor de viață incorect, ci moștenesc boala de la părinți sau alte rude de-ale lor. În orice caz, boala poate fi un mijloc de auto-cercetare a conștiinței, o cale de curățare a sufletului de patimi și a trupului de păcate.

Cel bolnav trebuie să se roage mult, să se mărturisească la un duhovnic, să se apropie de Dumnezeu și de Biserică, de unde va primi tămăduire, atât sufletului, cât și trupului, dacă aceasta îi este de folos pentru mântuire.

Rugăciune a celui bolnav de diabet

„Sfinte Părinte Efrem, fiind biruiți de multele amărăciuni ale vieții, cu umilință venim acum către tine. Nu îți mai spunem durerea noastră, deoarece tu o cunoști mai bine decât noi înșine, iar cu privirea ta dumnezeiască poți pătrunde în tainițele cele mai adânci ale făpturii noastre. De aceea, nu te rugăm decât să iei aminte și la noi, și cu raza bunătății tale, pogoară-te și curăță și tămăduiește tot ceea ce este vătămător în sufletele și în trupurile noastre.

Nouă ne este cu totul cu neputință să pricepem felul în care lucrează în trupul nostru mulțimea de păcate pe care le-am săvârșit cu gândul, cu cuvântul sau cu fapta. Poate boala aceasta a diabetului am dobândit-o din mâhniri și îngrijorări, ori din înfruptarea peste măsură din multe bucate, sau din alte pricini neștiute nouă.

Orișicare ar fi pricina, cunoscută sau necunoscută de noi, te rugăm, cuprinde-ne cu privirea ta cea străvăzătoare și vindecătoare, și dăruiește-ne tămăduire deplină, ca viața noastră ce va urma să fie spre apropiere de Domnul Iisus Hristos și Biserica Sa cea Sfântă.

Binecuvântează răstimpul rămas al viețuirii noastre pământești cu puterea și lucrarea Sfintei Cruci, ca în fiecare ceas și zi să-L primim în chip tainic pe Domnul în inimile noastre. Fie ca toate acestea să se săvârșească prin puterea și lucrarea Preasfintei și de Viață Făcătoarei Treimi, Tatăl, Fiul și Sfântul Duh, amin”.

DISTRIBUIE SI PRIETENILOR
DISTRIBUIE PRIETENILOR
*Acest site web nu oferă sfaturi medicale și nici nu sugerează utilizarea tehnicilor ca formă de tratament pentru probleme fizice, pentru care este necesar sfatul unui medic. Dacă decideți să aplicați informațiile conținute în acest site, același lucru nu își asumă nicio responsabilitate. Intenția site-ului este să fie ilustrativă, nu îndemnatoare sau didactică. Important: întregul conținut al site-ului web www.stiriactuale.org are doar scop informativ și nu înlocuiește, în niciun caz, activitatea specialiștilor din cele mai diverse segmente de sănătate (medici, kinetoterapeuți, asistenți medicali, nutriționiști, psihologi, dentiști, printre altele).Nu vindem niciun tip de produs sau serviciu. Informațiile pe care le aducem sunt naturale tocmai pentru a evita posibilele efecte secundare, cu toate acestea este întotdeauna bine să consultați un specialist înainte de a ingera sau de a aplica orice medicament, chiar dacă este natural (acest lucru nu se aplică în principal femeilor însărcinate sau persoanelor cu restricții alimentare, de exemplu indiferent de motiv).
Stiri