RUGAGIUNEA LUI Iisus Hristos – Când o rostiți cu credință, vă poate ajuta să depășiți cele mai dificile probleme.

Este considerată cea mai veche rugăciune a Ortodoxiei, lăsată chiar de către Mântuitorului Iisus Hristos. Toți cei care o rostesc cu multă credință pot scăpa de cele mai grave probleme.

Multe persoane se confruntă cu diverse afecțiuni, iar Rugăciunea către Mântuitor curăță mintea și inima omului, precum și corpul său, chiar și de cele mai grele boli.

Rugăciunea ne-a fost lăsată de Mântuitorul Iisus Hristos, în pilda vameșului și a fariseului. Ea poartă mai multe denumiri precum „rugăciunea minții”, „rugăciunea inimii” sau „rugăciunea lui Iisus”. De asemenea, are și mai multe forme:

Dumnezeule, milostiv fii mie, păcătosul”, „Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluiește-mă pe mine, păcătosul”, „Doamne Iisuse Hristoase, miluiește-mă”, dar poate să îmbrace și alte forme asemănătoare. Iată ce trebuie să rostești cu sufletul curat în fiecare zi pentru a te face bine și pentru a-ți ușura inima și mintea:

Preaputernice și slăvite Doamne, Iisuse Hristoase” Tu, Care ai venit în lume să tămăduiești neputințele oamenilor, Care nu au venit să chemi la pocăință pe cei drepți ci pe cei păcătoși, și ai primit moarte pe cruce pentru mântuirea noastră! Din adâncul inimii Te rog să primești smerita mea nevoință și această mică rugăciune a mea pentru cel încercat de boală!

Mântuiește-l, Doamne, precum știi, ca un bun și iubitor de oameni, și rânduiește Tu toate spre folosul său.

Că noi neputincioși suntem și nu îl putem ajuta dacă nu ne vei lumina cu harul Tău.

De e voia Ta, îl poți pedepsi precum se cade pentru păcatele sale, tămăduindu-l cu ierburile amare ale durerii, ca un doctor priceput, precum vei vrea.

Dar căzând înaintea Ta Te rog, îndură-Te de robul Tău, potolește-i fierbințeala, alină-i suferința, ridică-l din patul durerii. Să îi fie această încercare prin care trece spre îndreptarea vieții, spre început bun mântuirii și spre iertarea păcatelor. Și dacă îi e de folos să ducă mai departe crucea bolii, fie, Doamne, după voia Ta, nu după voia noastră.

Dăruiește-i lui răbdare și liniște, alungând de la el toate frica și toată deznădejdea, ca să nu fie îngenuncheat de durere și să cârtească sau să cadă în patima mâniei. Ajută-l, Iubitorule de oameni, ca văzând el mila Ta să cadă la picioarele Tale cu lacrimi de pocăință și de mulțumire, ca să se învrednicească să audă glasul Tău cel sfânt: „Iertate îți sunt păcatele!” Amin. scrie bzi.ro

*Acest site web nu oferă sfaturi medicale și nici nu sugerează utilizarea tehnicilor ca formă de tratament pentru probleme fizice, pentru care este necesar sfatul unui medic. Dacă decideți să aplicați informațiile conținute în acest site, același lucru nu își asumă nicio responsabilitate. Intenția site-ului este să fie ilustrativă, nu îndemnatoare sau didactică. Important: întregul conținut al site-ului web www.stiriactuale.org are doar scop informativ și nu înlocuiește, în niciun caz, activitatea specialiștilor din cele mai diverse segmente de sănătate (medici, kinetoterapeuți, asistenți medicali, nutriționiști, psihologi, dentiști, printre altele).Nu vindem niciun tip de produs sau serviciu. Informațiile pe care le aducem sunt naturale tocmai pentru a evita posibilele efecte secundare, cu toate acestea este întotdeauna bine să consultați un specialist înainte de a ingera sau de a aplica orice medicament, chiar dacă este natural (acest lucru nu se aplică în principal femeilor însărcinate sau persoanelor cu restricții alimentare, de exemplu indiferent de motiv).
Stiri