Rulada cu ou și legume – O rețetă ușor de preparat, dar care impresionează pe masa de sărbătoare.

DISTRIBUIE SI PRIETENILOR

Rulada cu ou și legume – O rețetă ușor de preparat

Ingrediente:

 • 3 ouă
 • 2 morcovi
 • 3 cartofi de mărime medie
 • 1 măr
 • 200 g mazăre din conservă
 • 20 g gelatină
 • 1 lingură zeamă de lămâie
 • 3-4 linguri smântână grasă
 • 6-7 linguri maioneză
 • 1 lingură muștar
 • 1 pahar supă de legume
 • Puțin piper negru măcinat
 • Sare

Mod de preparare:

 1. Curățați și spălați morcovii și cartofii. Fierbeți-i apoi în apă cu puțină sare. Scurgeți-i de apă și tăiați-i în cubulețe mici. Dizolvați gelatina într-un pahar de apă (apa în care au fiert legumele).
 2. Curățați mărul, tăiați-l cubulețe și stropiți-l cu zeamă de lămâie.
 3. Într-un bol, amestecați paharul de supă de legume cu gelatina, maioneza, smântâna, muștarul, piperul și sarea. Omogenizați.
 4. Fierbeți ouăle tari.
 5. Tapetați o tavă cu folie alimentară.
 6. Puneți pe fundul tavii o parte din legumele tăiate și mărul. Așezați-le cât mai bine. Puneți ouăle întregi (fără coajă, bineînțeles), unul după altul. Acoperiți ouăle cu restul de legume.
 7. Turnați mixul cu gelatină peste legume și ouă.
 8. Bagați tava în frigider pentru 2-3 ore.

Supă concentrată de legume (stock):

 1. Spălați, curățați și tăiați în bucăți legumele pe care le veți folosi pentru stock. Puteți utiliza toate ingredientele menționate mai sus sau doar o parte din ele.
 2. Puneți legumele într-o oală mare și adăugați apă suficientă pentru a le acoperi cu 1-2 centimetri. Dacă adăugați mai puțină apă, stock-ul va fi mai concentrat; dacă puneți prea multă apă, va avea o aromă mai subtilă.
 3. Puneți oala pe foc la foc mediu, lăsați apa să dea în clocot, apoi reduceți focul și acoperiți cu un capac. Lăsați legumele să fiarbă la foc mic timp de 1 oră, amestecând din când în când.
 4. Scoateți legumele mari din supă cu o spatulă sau spumieră și apoi strecurați supa printr-o strecurătoare.
 5. Repetați operațiunea strecurând supa printr-o pânză densă sau printr-un filtru de cafea pentru a obține un lichid cât mai limpede.
 6. Lăsați stock-ul să se răcească, apoi puneți-l în recipientele dorite și depozitați-l la frigider sau congelator.

Poftă bună! scrie dezicuzi.ro

DISTRIBUIE SI PRIETENILOR
DISTRIBUIE PRIETENILOR
*Acest site web nu oferă sfaturi medicale și nici nu sugerează utilizarea tehnicilor ca formă de tratament pentru probleme fizice, pentru care este necesar sfatul unui medic. Dacă decideți să aplicați informațiile conținute în acest site, același lucru nu își asumă nicio responsabilitate. Intenția site-ului este să fie ilustrativă, nu îndemnatoare sau didactică. Important: întregul conținut al site-ului web www.stiriactuale.org are doar scop informativ și nu înlocuiește, în niciun caz, activitatea specialiștilor din cele mai diverse segmente de sănătate (medici, kinetoterapeuți, asistenți medicali, nutriționiști, psihologi, dentiști, printre altele).Nu vindem niciun tip de produs sau serviciu. Informațiile pe care le aducem sunt naturale tocmai pentru a evita posibilele efecte secundare, cu toate acestea este întotdeauna bine să consultați un specialist înainte de a ingera sau de a aplica orice medicament, chiar dacă este natural (acest lucru nu se aplică în principal femeilor însărcinate sau persoanelor cu restricții alimentare, de exemplu indiferent de motiv).
Stiri