Rulada de ciocolată este la fel de delicioasă ca un tort, dar se prepară mult mai ușor și rapid!

DISTRIBUIE SI PRIETENILOR

Dacă doriți să pregătiți un tort delicios și fin, dar nu aveți mult timp la dispoziție, încercați această rețetă de ruladă de ciocolată, care se prepară mult mai ușor și rapid decât un tort obișnuit.

INGREDIENTE: Pentru aluat:

 • 4 ouă
 • 100 grame de zahăr (1/4 de pahar)
 • 3 linguri de lapte
 • 1 linguriță de zahăr vanilat
 • 1 praf de sare
 • 1 linguriță de praf de copt
 • 70 grame de făină (1/2 de pahar)
 • 6 linguri de cacao (30 grame)

Pentru cremă:

 • 230 grame de smântână fermentată 30%
 • 2/3 pahar de zahăr pudră (130 grame)
 • 120 grame de unt moale
 • 1 praf de vanilie

MOD DE PREPARARE:

 1. Într-un castron, bateți ouăle cu zahărul, sarea și zahărul vanilat până ce obțineți o spumă pufoasă.
 2. Adăugați laptele și amestecați cu un mixer.
 3. Într-un alt vas, cerneti făina și amestecați-o cu cacao și praful de copt. Pentru a obține un pandișpan mai fin, puteți înlocui 20 de grame din făină cu amidon.
 4. Adăugați amestecul de făină și cacao în 3 etape și amestecați cu mixerul până obțineți un aluat omogen.
 5. Acoperiți o tavă cu hârtie de copt și turnați aluatul în tavă. Întindeți-l uniform și coaceți la cuptorul preîncălzit la 180°C timp de 10-12 minute.
 6. Scoateți blatul din cuptor și răsturnați-l pe o suprafață plană. Acoperiți-l cu un prosop umed și rulați-l împreună cu prosopul.
 7. Lăsați rulada să se răcească.
 8. Într-un alt castron, bateți untul moale cu mixerul, adăugați zahărul pudră și vanilia, apoi mai amestecați o dată.
 9. Adăugați smântâna și amestecați până la omogenizare. Dacă crema nu este suficient de densă, o puteți refrigerat pentru 30 de minute. Înlocuiți cu orice cremă preferați.
 10. Desfaceți rulada și acoperiți-o cu cremă. Rulați din nou rulada. Sfat: Pentru un pandișpan mai fin, puteți îmbiba blatul cu sirop de zahăr sau cu alcool.
 11. Acoperiți rulada cu folie de plastic și puneți-o la frigider timp de cel puțin 3-4 ore.
DISTRIBUIE SI PRIETENILOR
DISTRIBUIE PRIETENILOR
*Acest site web nu oferă sfaturi medicale și nici nu sugerează utilizarea tehnicilor ca formă de tratament pentru probleme fizice, pentru care este necesar sfatul unui medic. Dacă decideți să aplicați informațiile conținute în acest site, același lucru nu își asumă nicio responsabilitate. Intenția site-ului este să fie ilustrativă, nu îndemnatoare sau didactică. Important: întregul conținut al site-ului web www.stiriactuale.org are doar scop informativ și nu înlocuiește, în niciun caz, activitatea specialiștilor din cele mai diverse segmente de sănătate (medici, kinetoterapeuți, asistenți medicali, nutriționiști, psihologi, dentiști, printre altele).Nu vindem niciun tip de produs sau serviciu. Informațiile pe care le aducem sunt naturale tocmai pentru a evita posibilele efecte secundare, cu toate acestea este întotdeauna bine să consultați un specialist înainte de a ingera sau de a aplica orice medicament, chiar dacă este natural (acest lucru nu se aplică în principal femeilor însărcinate sau persoanelor cu restricții alimentare, de exemplu indiferent de motiv).
Stiri