Salam de biscuiți. O amintire dulce din copilărie – Reteta clasică de dinainte de 1989.

DISTRIBUIE SI PRIETENILOR

Salam de biscuiți. O rețetă nostalgică din vremurile de dinainte de 1989.

Ingrediente:

 • 250 g biscuiți simpli
 • 250 g zahăr
 • 100 g unt
 • 50 g cacao + puțină cacao pentru folie
 • 75 g nucă prăjită (sau stafide înmuiate în apă caldă)
 • 120 ml lapte
 • esență de rom

Mod de preparare:

 1. Zdrobiți biscuiții cu mâna până obțineți bucăți mici. Amestecați cu nucă (sau stafidele) tăiată în bucăți mici, dacă utilizați.
 2. Într-o cratiță, puneți 60 ml lapte și zahărul și fierbeți până se obține un sirop legat (aproximativ 1 minut după ce începe să facă spumă).
 3. Adăugați untul și amestecați până se topește complet.
 4. Adăugați cacaoa (și cafeaua, dacă utilizați) dizolvată în 60 ml lapte. Adăugați și esența de rom. Lăsați să dea un clocot.
 5. Turnați treptat siropul peste biscuiți, amestecând din când în când până când vedeți că biscuiții se leagă și se înmoaie puțin.
 6. S-ar putea să nu aveți nevoie de tot siropul, așa că adăugați-l treptat până obțineți consistența dorită.
 7. Pe o folie de plastic, presărați puțină cacao (sau pudră de ciocolată) și puneți jumătate din compoziție.
 8. Rulați strâns sub formă de rulou și apăsați din ambele capete pentru a elimina aerul din salam.
 9. Legați strâns la ambele capete și puneți salamul de biscuiți la frigider câteva ore sau peste noapte. Repetați procedura cu restul de compoziție.
 10. Tăiați salamul de biscuiți felii și serviți. scrie dezicuzi.ro

Poftă bună!

DISTRIBUIE SI PRIETENILOR
DISTRIBUIE PRIETENILOR
*Acest site web nu oferă sfaturi medicale și nici nu sugerează utilizarea tehnicilor ca formă de tratament pentru probleme fizice, pentru care este necesar sfatul unui medic. Dacă decideți să aplicați informațiile conținute în acest site, același lucru nu își asumă nicio responsabilitate. Intenția site-ului este să fie ilustrativă, nu îndemnatoare sau didactică. Important: întregul conținut al site-ului web www.stiriactuale.org are doar scop informativ și nu înlocuiește, în niciun caz, activitatea specialiștilor din cele mai diverse segmente de sănătate (medici, kinetoterapeuți, asistenți medicali, nutriționiști, psihologi, dentiști, printre altele).Nu vindem niciun tip de produs sau serviciu. Informațiile pe care le aducem sunt naturale tocmai pentru a evita posibilele efecte secundare, cu toate acestea este întotdeauna bine să consultați un specialist înainte de a ingera sau de a aplica orice medicament, chiar dacă este natural (acest lucru nu se aplică în principal femeilor însărcinate sau persoanelor cu restricții alimentare, de exemplu indiferent de motiv).
Stiri