Salam de casă – Rețeta minunată a fost învățată de la mama mea – Complet natural

Salamul este un mezel extrem de popular și versatil, fiind prezent atât la micul dejun de zi cu zi, cât și la mesele festive. Vă prezentăm o rețetă delicioasă de salam crud-zvântat, pe care am învățat-o de la mama mea. Este un mezel deosebit de savuros, aromat și satisfăcător, iar prepararea sa este destul de simplă. Bucurați-vă cei dragi cu un mezel de casă uimitor, fără aditivi chimici și conservanți.

Ingrediente:

 • 1,1 kg de mușchi de vită
 • 1,5 linguri de sare
 • 1 lingură de piper negru măcinat
 • 1 linguriță de cimbru
 • 2 mate
 • 85 ml de coniac
 • 1,5 linguri de zahăr
 • 2 lingurițe de boia de ardei
 • 200 ml de oțet

Mod de preparare:

 1. Treceți carnea de vită prin mașina de tocat.
 2. Condimentați carnea cu sare, zahăr, piper negru, boia de ardei și cimbru. Amestecați bine.
 3. Adăugați coniacul în carne și amestecați din nou.
 4. Acoperiți carnea cu folie alimentară și puneți-o la frigider pentru 24 de ore.
 5. Înmuiați matele în oțet și curățați-le.
 6. Umpleți matele cu carne și legați-le strâns la ambele capete, asigurându-vă că nu rămâne aer în interior.
 7. Suspendați mezelul obținut pe un suport, într-un loc răcoros și bine aerisit, cum ar fi balconul. De asemenea, îl puteți păstra în frigider timp de 3 zile.
 8. Folosiți un facălet pentru a bate ușor salamul, astfel încât să obțină o formă mai turtită. Repetați acest proces o dată pe zi, timp de 10 zile.
 9. Păstrați salamul în continuare la balcon sau în frigider, până când va fi gata.
 10. Serviți salamul crud-zvântat tăiat felii subțiri, în calitate de aperitiv.

Bucurați-vă de savoarea autentică a acestui salam crud-zvântat preparat în casă, iar rezultatul va fi cu siguranță apreciat de toți cei care-l vor gusta.

*Acest site web nu oferă sfaturi medicale și nici nu sugerează utilizarea tehnicilor ca formă de tratament pentru probleme fizice, pentru care este necesar sfatul unui medic. Dacă decideți să aplicați informațiile conținute în acest site, același lucru nu își asumă nicio responsabilitate. Intenția site-ului este să fie ilustrativă, nu îndemnatoare sau didactică. Important: întregul conținut al site-ului web www.stiriactuale.org are doar scop informativ și nu înlocuiește, în niciun caz, activitatea specialiștilor din cele mai diverse segmente de sănătate (medici, kinetoterapeuți, asistenți medicali, nutriționiști, psihologi, dentiști, printre altele).Nu vindem niciun tip de produs sau serviciu. Informațiile pe care le aducem sunt naturale tocmai pentru a evita posibilele efecte secundare, cu toate acestea este întotdeauna bine să consultați un specialist înainte de a ingera sau de a aplica orice medicament, chiar dacă este natural (acest lucru nu se aplică în principal femeilor însărcinate sau persoanelor cu restricții alimentare, de exemplu indiferent de motiv).
Stiri