Salată de ardei copți cu cașcaval – o delicioasă combinație pe care vei dori să o repeți mereu!

Timp de preparare: 40 min Gata în: 40 min

Ingrediente:

 • 10 ardei roșii
 • 4 gogoșari
 • 4 roșii
 • sare
 • 200 g cașcaval
 • 2 linguri de ulei de măsline
 • 1 linguriță de zahăr
 • 1 linguriță de oțet
 • 1 linguriță de miere

Mod de preparare:

 1. Se dă drumul la cuptor la o temperatură de 180°C și se pun ardeii și gogoșarii într-o tavă de aragaz să se coacă. Dacă doriți, îi puteți coace și pe plita de la aragaz, la foc mare, dar trebuie întorși mereu pentru a nu se arde.

Pentru a-i curăța bine, imediat după ce-i luați de pe plită sau din cuptor, presărați sare destul de multă și îi acoperiți cu un prosop de bucătărie. Se lasă 10 minute, apoi se curăță. 2. În timp ce ardeii și gogoșarii se răcesc, pregătiți sosul de roșii. Radeți roșiile prin răzătoare și puneți-le la călit cu puțin ulei și sare până scad la jumătate. În sosul de roșii adăugați mierea, zahărul și oțetul.

 1. După ce s-au răcit ardeii și gogoșarii, curățați-i de coajă și de sâmburi, apoi dați-i printr-un jet de apă și scurgeți-i. Amestecați-i cu sosul de roșii. Adăugați sare, ulei și oțet, după preferință.
 2. Serviți salata alături de cașcaval ras, lângă alte preparate cum ar fi cartofi copți, prăjiți sau diferite tipuri de fripturi.

Poftă bună! scrie dezicuzi.ro

*Acest site web nu oferă sfaturi medicale și nici nu sugerează utilizarea tehnicilor ca formă de tratament pentru probleme fizice, pentru care este necesar sfatul unui medic. Dacă decideți să aplicați informațiile conținute în acest site, același lucru nu își asumă nicio responsabilitate. Intenția site-ului este să fie ilustrativă, nu îndemnatoare sau didactică. Important: întregul conținut al site-ului web www.stiriactuale.org are doar scop informativ și nu înlocuiește, în niciun caz, activitatea specialiștilor din cele mai diverse segmente de sănătate (medici, kinetoterapeuți, asistenți medicali, nutriționiști, psihologi, dentiști, printre altele).Nu vindem niciun tip de produs sau serviciu. Informațiile pe care le aducem sunt naturale tocmai pentru a evita posibilele efecte secundare, cu toate acestea este întotdeauna bine să consultați un specialist înainte de a ingera sau de a aplica orice medicament, chiar dacă este natural (acest lucru nu se aplică în principal femeilor însărcinate sau persoanelor cu restricții alimentare, de exemplu indiferent de motiv).
Stiri