Salată de roșii și varză la borcan pentru iarnă. Un preparat extrem de gustos și simplu de realizat.

Lista de ingrediente:

 • 1,5 kg de roșii
 • 1 varză albă
 • 2 linguri de zahăr
 • 1 lingură de sare
 • 100 ml de oțet
 • frunze de dafin, după gust
 • ienibahar, după gust

Mod de preparare:

 1. Începeți prin tocare varzei, spălarea roșiilor și lăsați-le câteva minute să se scurgă. Apoi, pregătiți borcanele sterilizate pentru a putea așeza ingredientele.
 2. În fiecare borcan sterilizat, puneți un strat de varză, 2 foi de dafin și câteva boabe de ienibahar pe fundul borcanului.
 3. Adăugați apoi un strat de roșii și continuați să alternați legumele până când borcanul este complet umplut.
 4. Turnați apă clocotită peste legume și lăsați-le timp de 15 minute. După aceea, scurgeți apa într-o cratiță, adăugați sare și zahăr și lăsați-o să fiarbă.
 5. Turnați amestecul rezultat înapoi în borcan, adăugați oțet și închideți-l imediat cu capac. Întoarceți borcanul, acoperiți-l cu o cârpă caldă și lăsați-l să se răcească complet.

Salata este acum gata! Roșiile pot fi servite separat, iar salata de roșii și varză poate fi folosită în diverse preparate, precum salate.

Poftă bună!

*Acest site web nu oferă sfaturi medicale și nici nu sugerează utilizarea tehnicilor ca formă de tratament pentru probleme fizice, pentru care este necesar sfatul unui medic. Dacă decideți să aplicați informațiile conținute în acest site, același lucru nu își asumă nicio responsabilitate. Intenția site-ului este să fie ilustrativă, nu îndemnatoare sau didactică. Important: întregul conținut al site-ului web www.stiriactuale.org are doar scop informativ și nu înlocuiește, în niciun caz, activitatea specialiștilor din cele mai diverse segmente de sănătate (medici, kinetoterapeuți, asistenți medicali, nutriționiști, psihologi, dentiști, printre altele).Nu vindem niciun tip de produs sau serviciu. Informațiile pe care le aducem sunt naturale tocmai pentru a evita posibilele efecte secundare, cu toate acestea este întotdeauna bine să consultați un specialist înainte de a ingera sau de a aplica orice medicament, chiar dacă este natural (acest lucru nu se aplică în principal femeilor însărcinate sau persoanelor cu restricții alimentare, de exemplu indiferent de motiv).
Stiri