Salată rapidă cu ton – o rețetă poloneză

DISTRIBUIE SI PRIETENILOR

Această salată cu ton este foarte apreciată în Polonia, fiind prezentă chiar și în scenele unor seriale. Este extrem de gustoasă, se prepară rapid și este pe placul tuturor.

Se poate prepara din ingrediente pe care le ai mereu la îndemână, iar nu e nevoie să stea multe ore la frigider. Vă îndemnăm să o pregătiți și voi, suntem siguri că va deveni una dintre preferatele voastre.

Ingrediente:

 • 150 g orez fiert
 • 150 g cașcaval
 • 2 conserve ton în ulei
 • 250 g maioneză
 • 50 g ceapă verde
 • 3 ouă fierte
 • 1/2 linguriță sare
 • Puțin piper negru, proaspăt măcinat

Mod de preparare:

 1. Tocați mărunt cozile de ceapă verde. Dați ouăle fierte prin răzătoare și rasați cașcavalul.
 2. Într-un bol, asamblați salata: primul strat puneti orezul fiert, ungeti cu maioneză și presărați cu sare și piper negru. Apoi puneti bucatile de ton și iar ungeti cu maioneză și condimentați cu sare și piper.
 3. Urmează ceapa verde tocată, cașcavalul ras, ungeti cu maioneză și condimentați cu sare și piper.
 4. La sfârșit, puneti ouăle fierte date prin răzătoare, decorați cu ceapă verde și dați la frigider pentru 30 de minute.

Poftă bună! scrie dorcudor.ro

DISTRIBUIE SI PRIETENILOR
DISTRIBUIE PRIETENILOR
*Acest site web nu oferă sfaturi medicale și nici nu sugerează utilizarea tehnicilor ca formă de tratament pentru probleme fizice, pentru care este necesar sfatul unui medic. Dacă decideți să aplicați informațiile conținute în acest site, același lucru nu își asumă nicio responsabilitate. Intenția site-ului este să fie ilustrativă, nu îndemnatoare sau didactică. Important: întregul conținut al site-ului web www.stiriactuale.org are doar scop informativ și nu înlocuiește, în niciun caz, activitatea specialiștilor din cele mai diverse segmente de sănătate (medici, kinetoterapeuți, asistenți medicali, nutriționiști, psihologi, dentiști, printre altele).Nu vindem niciun tip de produs sau serviciu. Informațiile pe care le aducem sunt naturale tocmai pentru a evita posibilele efecte secundare, cu toate acestea este întotdeauna bine să consultați un specialist înainte de a ingera sau de a aplica orice medicament, chiar dacă este natural (acest lucru nu se aplică în principal femeilor însărcinate sau persoanelor cu restricții alimentare, de exemplu indiferent de motiv).
Stiri