Salată rapidă la borcan, perfectă pentru sezonul rece – pregătiți în avans o cantitate dublă!

DISTRIBUIE SI PRIETENILOR

Astăzi, dragi iubitori ai bucatelor delicioase, vă prezentăm o rețetă excelentă pentru o salată de legume. Este una dintre cele mai simple rețete vegetariene. Această salată rapidă la borcan are un echilibru dulce-acrișor, fiind crocantă și delicioasă. Această salată marinată, cu morcovi, roșii, ardei grași și varză, oferă o experiență gustativă delicată. Se pregătește din ingrediente comune și se potrivește perfect alături de mâncărurile cu carne, cartofi, fasole sau pește.

Ingrediente:

 • 800 g de morcovi
 • 500 g de ceapă
 • 1 kg de ardei grași
 • 1 kg de roșii
 • 1,2 kg de varză

Ingrediente pentru marinadă (pentru un borcan de 0.5 L):

 • 5 boabe de piper negru
 • 1 lingură de ulei vegetal
 • 1 linguriță de sare
 • 1 lingură de zahăr
 • 0,5 lingură de oțet de 9%
 • 4 linguri de apă fierbinte

Mod de preparare:

 1. Spălați și sterilizați borcanele. Așezați câte 5 boabe de piper negru la fundul fiecărui borcan.
 2. Curățați morcovii și treceți-i prin răzătoarea pentru legume coreene. Așezați morcovul într-un strat în borcane (presând ușor).
 3. Curățați ceapa și tăiați-o în jumătăți de rondele sau cuburi mari. Așezați ceapa tăiată în strat peste morcovi, în borcane.
 4. Spălați ardeii grași, îndepărtați cotorul și semințele, apoi tăiați-i în pai subțiri. Așezați ardeii peste ceapă, într-un strat uniform. Presați ușor ingredientele.
 5. Tăiați varza în fâșii subțiri și așezați-o într-un strat peste ardei.
 6. Spălați roșiile, îndepărtați cotorul și tăiați-le în patru bucăți. Așezați bucățile de roșii în borcane, presând ușor ingredientele.
 7. Turnați câte o lingură de ulei vegetal în fiecare borcan.
 8. Pregătiți marinada: într-o cratiță, turnați apa fierbinte și adăugați sarea, zahărul și oțetul. Amestecați bine marinada, apoi turnați-o în borcanele cu legume. Acoperiți borcanele cu capace.
 9. Așezați un prosop pe fundul unei cratițe înalte. Puneți borcanele cu salată în cratiță și turnați apă până la nivelul umerilor borcanelor. Sterilizați conservele timp de 20 de minute de la începerea fierberii.
 10. Cu atenție, scoateți borcanele cu salată din cratiță, capsați-le și lăsați-le să se răcească complet.

Poftă bună! scrie floaredetei.ro

DISTRIBUIE SI PRIETENILOR
DISTRIBUIE PRIETENILOR
*Acest site web nu oferă sfaturi medicale și nici nu sugerează utilizarea tehnicilor ca formă de tratament pentru probleme fizice, pentru care este necesar sfatul unui medic. Dacă decideți să aplicați informațiile conținute în acest site, același lucru nu își asumă nicio responsabilitate. Intenția site-ului este să fie ilustrativă, nu îndemnatoare sau didactică. Important: întregul conținut al site-ului web www.stiriactuale.org are doar scop informativ și nu înlocuiește, în niciun caz, activitatea specialiștilor din cele mai diverse segmente de sănătate (medici, kinetoterapeuți, asistenți medicali, nutriționiști, psihologi, dentiști, printre altele).Nu vindem niciun tip de produs sau serviciu. Informațiile pe care le aducem sunt naturale tocmai pentru a evita posibilele efecte secundare, cu toate acestea este întotdeauna bine să consultați un specialist înainte de a ingera sau de a aplica orice medicament, chiar dacă este natural (acest lucru nu se aplică în principal femeilor însărcinate sau persoanelor cu restricții alimentare, de exemplu indiferent de motiv).
Stiri