SALATA REGILOR (cantitati exacte) – vinete conservată în suc de roșii cu mirodenii alese !

DISTRIBUIE PRIETENILOR CRESTINULE

Este momentul perfect pentru a prepara o salată de vinete și ardei grași, conservată în suc de roșii. Aceste fructe aromate și pline de vitamine sunt în plin sezon de coacere și sunt ideale pentru a pregăti conserve delicioase.

Iată o rețetă pentru salată de vinete și ardei grași conservată în suc de roșii, pe care vei dori să o pregătești an de an.

Ingrediente: (pentru 11 borcane de 650 ml):

 • 2 kg de vinete;
 • 3 litri de suc de roșii sau 3 kg de roșii și un pahar de apă;
 • 1.5 kg de ardei grași;
 • 2 ardei iuți;
 • 4 căpățâni de usturoi;
 • 2 linguri cu vârf de sare;
 • un pahar de zahăr;
 • 2 pahare de ulei rafinat (fără miros);
 • un pahar de oțet 9%.
 • Volumul paharului este de 250 ml.

Mod de preparare:

 1. Spălați roșiile, îndepărtați cotoarele și tăiați-le în semiluni. Puteți să tăiați roșiile în feliuțe sau să le treceți prin mașina de tocat carne, în funcție de preferințe.
 2. Transferați roșiile tăiate într-un lighean încăpător. Adăugați sarea (preferabil să fie sarea grunjoasă pentru că nu conține agenți antiaglomeranți), zahărul și uleiul. Amestecați bine.
 3. Curățați usturoiul și îndepărtați codițele ardeilor iuți. Treceți usturoiul și ardeii iuți prin mașina de tocat carne, ajustând cantitatea de ardei iuți în funcție de preferințele personale.
 4. Curățați ardeii grași de codițe, semințe și nervuri, apoi tăiați-i în fâșii potrivite.
 5. Tăiați vinetele în bucăți potrivite.
 6. În timp ce pregătiți celelalte ingrediente, roșiile își vor elibera sucul. Puneți-le pe foc mic și aduceți-le până la punctul de fierbere, fierbându-le timp de 1-2 minute.
 7. Adăugați ardeii grași, amestecați, apoi adăugați usturoiul și ardeii iuți. Amestecați din nou.
 8. Adăugați vinetele și amestecați.
 9. Aduceți compoziția la punctul de fierbere. Dacă considerați că legumele nu au eliberat suficient suc și lichidul este prea puțin, adăugați puțină apă fierbinte.
 10. Fierbeți salata timp de 30-40 de minute de la momentul clocotirii. Legumele trebuie să fie complet preparate.
 11. Adăugați oțetul și amestecați, apoi dați salata în clocot și opriți focul.
 12. Transferați imediat salata în borcane spălate, clătite bine și sterilizate. Închideți borcanele ermetic și întoarceți-le cu capacele în jos. Lăsați-le să se răcească complet învelite cu o pătură călduroasă.
 13. Păstrați conservele într-un loc răcoros. Salata este delicioasă și poate fi savurată cu plăcere în timpul iernii.

Poftă bună!


DISTRIBUIE PRIETENILOR CRESTINULE
*Acest site web nu oferă sfaturi medicale și nici nu sugerează utilizarea tehnicilor ca formă de tratament pentru probleme fizice, pentru care este necesar sfatul unui medic. Dacă decideți să aplicați informațiile conținute în acest site, același lucru nu își asumă nicio responsabilitate. Intenția site-ului este să fie ilustrativă, nu îndemnatoare sau didactică. Important: întregul conținut al site-ului web www.stiriactuale.org are doar scop informativ și nu înlocuiește, în niciun caz, activitatea specialiștilor din cele mai diverse segmente de sănătate (medici, kinetoterapeuți, asistenți medicali, nutriționiști, psihologi, dentiști, printre altele).Nu vindem niciun tip de produs sau serviciu. Informațiile pe care le aducem sunt naturale tocmai pentru a evita posibilele efecte secundare, cu toate acestea este întotdeauna bine să consultați un specialist înainte de a ingera sau de a aplica orice medicament, chiar dacă este natural (acest lucru nu se aplică în principal femeilor însărcinate sau persoanelor cu restricții alimentare, de exemplu indiferent de motiv).