Cum se prepară salcâmata, băutura aromată considerată „sora” parfumată a socatei

Dacă sunteți un fan al sucului de aloe vera, cu siguranță veți fi încântat să încercați salcâmata, băutura aromată considerată „sora” parfumată a socatei. Unii spun că sucul de flori de salcâm are o aromă asemănătoare.

Pentru a prepara salcâmata, veți folosi aceeași metodă ca pentru a face socată. Fiecare poate avea propria sa rețetă de socată, așadar puteți folosi rețeta personală sau rețeta de mai jos. La finalul articolului, veți găsi și mai multe rețete cu flori de salcâm.

Ingrediente:

 • Flori de salcâm albe, fără codițe
 • Apă încălzită
 • Miere de albine
 • Suc proaspăt de lămâie
 • Lămâi verzi (opțional)

Instrucțiuni:

 1. Colectați floricelele albe, fără codițe și asigurați-vă că nu conțin impurități sau insecte.
 2. Încălziți puțin apa pentru a ajuta la dizolvarea mierii și adăugați mierea de albine. Amestecați bine și lăsați să se răcească complet.
 3. Adăugați sucul proaspăt stors de la lămâie și amestecați bine. Sau puteți taia lămâile cubulețe și le puteți adăuga direct în borcan.
 4. Introduceți florile de salcâm și omogenizați. Puneți capacul și lăsați florile de salcâm să fermenteze câteva zile. Este indicat să amestecați cu o lingură de lemn cel puțin o dată pe zi.
 5. Verificați după 3-5 zile, dar poate dura mai mult, în funcție de temperatura din casă. Gustați pentru a verifica dacă salcâmata este gata.
 6. Când băutura a devenit suficient de acidulată și și-a dezvoltat gustul, strecurați-o și transferați-o în sticle.
 7. Salcâmata trebuie păstrată în frigider și se servește ca un suc, simplu sau cu gheață, pentru un efect răcoritor.
 8. Pentru a da sucului de salcâm sau de soc o aromă cu totul aparte, puteți folosi lămâi verzi în loc de lămâi galbene.

Socata și salcâmata se pot face și „din ochi”. Umpleți un borcan pe un sfert sau pe jumătate cu flori și completați cu apă până sus. Adăugați miere sau zahăr, după gust și lămâie.

Mireasma florilor de salcâm este captată perfect de această rețetă, iar salcâmata este o băutură delicioasă și plină de aromă, care poate fi savurată în orice moment al zilei.

*Acest site web nu oferă sfaturi medicale și nici nu sugerează utilizarea tehnicilor ca formă de tratament pentru probleme fizice, pentru care este necesar sfatul unui medic. Dacă decideți să aplicați informațiile conținute în acest site, același lucru nu își asumă nicio responsabilitate. Intenția site-ului este să fie ilustrativă, nu îndemnatoare sau didactică. Important: întregul conținut al site-ului web www.stiriactuale.org are doar scop informativ și nu înlocuiește, în niciun caz, activitatea specialiștilor din cele mai diverse segmente de sănătate (medici, kinetoterapeuți, asistenți medicali, nutriționiști, psihologi, dentiști, printre altele).Nu vindem niciun tip de produs sau serviciu. Informațiile pe care le aducem sunt naturale tocmai pentru a evita posibilele efecte secundare, cu toate acestea este întotdeauna bine să consultați un specialist înainte de a ingera sau de a aplica orice medicament, chiar dacă este natural (acest lucru nu se aplică în principal femeilor însărcinate sau persoanelor cu restricții alimentare, de exemplu indiferent de motiv).
Stiri