Santicler – o prăjitură simplă, rapidă și foarte delicioasă!

DISTRIBUIE SI PRIETENILOR

Santicler – o prăjitură rafinată și ușor de pregătit!

Ingrediente: Aluat:

 • 5 ouă
 • 1 cană de zahăr
 • 1 cană de făină
 • 1 linguriță de praf de copt

Crema de vanilie:

 • 6 ouă
 • 1 cană de zahăr
 • 1 litru de lapte
 • 5 linguri de făină
 • câteva plicuri de zahăr vanilinat

Garnitură:

 • Friscă – aproximativ 300 g

Sirop:

 • Compot de vișine sau sirop de preferință

Mod de preparare:

 1. Pentru a pregăti aluatul, bateți ouăle cu zahărul până obțineți o compoziție spumoasă. Adăugați făina și praful de copt, amestecând ușor până se încorporează toate ingredientele.
 2. Turnați compoziția de aluat într-o tavă și coaceți la foc mic timp de aproximativ 45 de minute. Lăsați blatul să se răcească în tava.
 3. Într-un vas, pregătiți crema de vanilie. Frecați ouăle cu jumătate din cantitatea de zahăr până obțineți o cremă omogenă. Adăugați puțin lapte călduț și amestecați bine. Adăugați făina și restul de lapte, continuând să amestecați.
 4. Puneți vasul pe foc și fierbeți compoziția de crema de vanilie, amestecând încontinuu cu o lingură de lemn, până când se îngroașă și vedeți fundul vasului. Lăsați crema să se răcească.
 5. Într-un alt vas, bateți albușurile de ou cu restul de zahăr și zahărul vanilinat până obțineți o spumă consistentă.
 6. Asamblați prăjitura în tava în care s-a copt blatul. Însiropați blatul cu siropul de visine sau siropul ales. Apoi, adăugați crema de vanilie peste blat și nivelati-o. Acoperiți cu frisca bătută.
 7. Lăsați prăjitura să se răcească în frigider câteva ore, pentru a se întări. După aceea, tăiați prăjitura în felii și serviți-o după preferință.

Varianta originală a prăjiturii implică același blat, insiropat cu sirop de zahăr și apă, cremă de lămâie, friscă și nucă de cocos deasupra. Vă garantăm că ambele rețete sunt foarte bune. scrie dezicuzi.ro

Poftă bună!

DISTRIBUIE SI PRIETENILOR
DISTRIBUIE PRIETENILOR
*Acest site web nu oferă sfaturi medicale și nici nu sugerează utilizarea tehnicilor ca formă de tratament pentru probleme fizice, pentru care este necesar sfatul unui medic. Dacă decideți să aplicați informațiile conținute în acest site, același lucru nu își asumă nicio responsabilitate. Intenția site-ului este să fie ilustrativă, nu îndemnatoare sau didactică. Important: întregul conținut al site-ului web www.stiriactuale.org are doar scop informativ și nu înlocuiește, în niciun caz, activitatea specialiștilor din cele mai diverse segmente de sănătate (medici, kinetoterapeuți, asistenți medicali, nutriționiști, psihologi, dentiști, printre altele).Nu vindem niciun tip de produs sau serviciu. Informațiile pe care le aducem sunt naturale tocmai pentru a evita posibilele efecte secundare, cu toate acestea este întotdeauna bine să consultați un specialist înainte de a ingera sau de a aplica orice medicament, chiar dacă este natural (acest lucru nu se aplică în principal femeilor însărcinate sau persoanelor cu restricții alimentare, de exemplu indiferent de motiv).
Stiri