Submarine Moldovenești în foi de varză murată. Delicioase!

DISTRIBUIE PE FACEBOOK

Ingrediente pentru Sarmale moldovenești în foi de varză murată:

  • 1 kg carne tocată mixtă (porc și vită)
  • 4 cepe mari
  • 1 ceșcuță ulei de floarea soarelui
  • 1 cană orez
  • 1/2 cutie cuburi de roșii Sun Food
  • 1 lingură de mărar tocat (sau puțin pătrunjel în lipsa mărarului)
  • 300 g piept de porc afumat
  • 2-3 crenguțe de cimbru
  • 1 linguriță cimbru tocat
  • 1 capățână de varză murată
  • 1 cutie de 400 g cuburi de roșii
  • 1 mână de mălai
  • Sare și piper după gust

Mod de preparare:

  1. Alegeți o varză murată cu frunze subțiri, astfel încât să se poată folosi pentru înfășurarea ușoară a sarmalelor și să fiarbă bine. Folosiți doar varfurile frunzelor, iar restul tăiați fideluță subțire.
  2. Pregătiți umplutura. Tocați mărunt ceapa și căliți-o într-o tigaie cu ulei încins. Adăugați orezul și căliți-l puțin. Adăugați cuburile de roșii și mai lăsați să dea un clocot. După aceea, puneți cimbrul și verdețurile (preferabil mărar). Dacă nu aveți mărar, puteți folosi puțin pătrunjel tocat. Amestecați bine compoziția și lăsați să se răcească.
  3. După ce s-a răcit umplutura, amestecați-o cu carnea tocată și mâna de mălai. Aduceți la punctul de sare și piper și amestecați până obțineți o compoziție legată.
  4. Începeți să rulați sarmalele folosind frunzele de varză murată. Tăiați cotoarele frunzelor în fâșii subțiri și folosiți-le pentru înfășurarea sarmalelor.
  5. Într-o tigaie, puneți puțin ulei și prăjiți pieptul de porc tăiat în fâșii subțiri. Apoi adăugați varza murată tocată și căliți câteva minute. Adăugați apoi cutia de roșii cuburi și puțină sare. Pe fundul cratiței în care veți fierbe sarmalele, puneți tije uscate de mărar sau crenguțe uscate de cireș.
  6. Așezați sarmalele în cratiță, iar deasupra lor adăugați varza calită cu slăninuță, câteva crenguțe de cimbru și apă fierbinte pentru a le acoperi.
  7. Fierbeți sarmalele la foc mic timp de aproximativ o oră. După aceea, adăugați o cană de vin alb și le introduceți în cuptor pentru încă 30-40 de minute.
  8. Serviți sarmalele cu mămăliguță caldă, ardei iute și un vin alb demisec.

Poftă bună! scrie floaredetei.ro


DISTRIBUIE PE FACEBOOK
*Acest site web nu oferă sfaturi medicale și nici nu sugerează utilizarea tehnicilor ca formă de tratament pentru probleme fizice, pentru care este necesar sfatul unui medic. Dacă decideți să aplicați informațiile conținute în acest site, același lucru nu își asumă nicio responsabilitate. Intenția site-ului este să fie ilustrativă, nu îndemnatoare sau didactică. Important: întregul conținut al site-ului web www.stiriactuale.org are doar scop informativ și nu înlocuiește, în niciun caz, activitatea specialiștilor din cele mai diverse segmente de sănătate (medici, kinetoterapeuți, asistenți medicali, nutriționiști, psihologi, dentiști, printre altele).Nu vindem niciun tip de produs sau serviciu. Informațiile pe care le aducem sunt naturale tocmai pentru a evita posibilele efecte secundare, cu toate acestea este întotdeauna bine să consultați un specialist înainte de a ingera sau de a aplica orice medicament, chiar dacă este natural (acest lucru nu se aplică în principal femeilor însărcinate sau persoanelor cu restricții alimentare, de exemplu indiferent de motiv).