Sarmalele cu orez și legume sunt o alegere excelentă pentru perioada de post. Sunt delicioase, pline de savoare și ușor de digerat.

Sunt uimit de cât de delicioase sunt sarmalele slabe cu varză murată și ciuperci. Gustul lor este extraordinar și nu se compară cu cele cu carne.

Ingrediente:

 • 1 varză albă mare sau 2-3 mici
 • 200-300g pastă de roșii
 • 1 cană de orez
 • 1 ceapă mare
 • 500g ciuperci
 • Sare, ardei măcinat, frunze de dafin (2 bucăți), ardei iute (1 bucățică), coriandru
 • Ulei vegetal pentru prăjit

Mod de preparare:

 1. Într-o oală, fierbeți orezul în apă cu puțină sare până este jumătate gătit.
 2. În cazul în care nu aveți varză murată, adăugați varza într-o oală cu apă astfel încât să fie complet acoperită. Acoperiți cu un capac și lăsați-o să fiarbă. Între timp, tocați ciupercile mărunt.
 3. Când apa fierbe, reduceți focul și adăugați sare (1 linguriță). Gătiți varza la foc mic și verificați pregătirea frunzelor la fiecare câteva minute cu o furculiță. Tăiați ceapa mărunt cu un cuțit sau folosind un blender.
 4. Când frunzele de varză sunt moi, separați-le de cap cu un cuțit și o furculiță, lăsând frunzele moi în apă fierbinte. Este important să nu le gătiți prea mult, altfel se vor rupe când veți rula sarmalele.
 5. Gătiți varza în total nu mai mult de 15 minute.
 6. Într-o tigaie, adăugați ulei de floarea-soarelui și puneți toate ciupercile acolo, adăugând puțină sare. Amestecați, acoperiți și fierbeți până când lichidul se evaporă. Transferați ciupercile într-un recipient separat.
 7. Adăugați ceapa în aceeași tigaie, cu puțin ulei și puțin piper. Prăjiți-o până se rumenește. Adăugați ciupercile peste ceapă și amestecați bine. Adăugați orezul și amestecați până se omogenizează.
 8. Continuați să prăjiți la foc mediu timp de 5 minute. Adăugați condimente, sare (1 lingură), frunze de dafin, ardei iute și coriandru în apa în care ați gătit varza. Amestecați.
 9. De asemenea, adăugați pasta de roșii (200-300 g) sau ketchup (400-450 g) în apa cu varză. Amestecați, acoperiți și lăsați deoparte. (Dacă pasta de roșii este acră, adăugați 2-3 linguri de zahăr.)
 10. Tăiați cotorul din frunzele de varză și puneți 1 lingură de umplutură pe fiecare frunză, apoi înveliți. Așezați toate rulourile de varză cu ciuperci într-o oală. Acoperiți cu frunze de varză. Lăsați aproximativ 1,5 cm de margine goală când umpleți oala cu sarmale.
 11. Turnați bulion de legume astfel încât să fie cu aproximativ 1,5-2 cm deasupra sarmalelor. Gătiți timp de 2,5 ore la foc mic pe aragaz sau 2 ore la cuptor. Sarmalele cu ciuperci sunt gata. Înainte de a le servi, presărați ierburi peste ele și turnați bulionul. scrie valentinavnb.ro
*Acest site web nu oferă sfaturi medicale și nici nu sugerează utilizarea tehnicilor ca formă de tratament pentru probleme fizice, pentru care este necesar sfatul unui medic. Dacă decideți să aplicați informațiile conținute în acest site, același lucru nu își asumă nicio responsabilitate. Intenția site-ului este să fie ilustrativă, nu îndemnatoare sau didactică. Important: întregul conținut al site-ului web www.stiriactuale.org are doar scop informativ și nu înlocuiește, în niciun caz, activitatea specialiștilor din cele mai diverse segmente de sănătate (medici, kinetoterapeuți, asistenți medicali, nutriționiști, psihologi, dentiști, printre altele).Nu vindem niciun tip de produs sau serviciu. Informațiile pe care le aducem sunt naturale tocmai pentru a evita posibilele efecte secundare, cu toate acestea este întotdeauna bine să consultați un specialist înainte de a ingera sau de a aplica orice medicament, chiar dacă este natural (acest lucru nu se aplică în principal femeilor însărcinate sau persoanelor cu restricții alimentare, de exemplu indiferent de motiv).
Stiri