„Sarmalele sunt un preparat culinar căruia puține gospodine îndrăznesc să-i facă față, dar ce-ar fi dacă ar descoperi că există un ingredient secret care le face nu doar gustoase, ci și extrem de pufoase?
Ingrediente pentru sarmalele moldovenești:
- 500 g carne tocată amestec porc-vită (50% – 50%)
- 50 g orez crud
- 1 ceapă medie
- 400 g roșii în conservă (sau bulion)
- 3 linguri pastă de tomate
- 2 linguri de mălai
- Verdeață (pătrunjel, mărar)
- Sare
- Piper
- Cimbru
- Varză murată (cu foi cât mai fine)
- Untură sau ulei pentru ungerea formei
- Costiță afumată sau bacon
Mod de preparare:
- Tăiați mărunt ceapa și verdeața.
- Într-un castron, amestecați carnea tocată (preferabil o combinație de porc și vită) cu ceapa și verdeața tocată. Adăugați orezul bine spălat și 200 g din roșiile din conservă tocate. Condimentați cu sare, piper și cimbru și frământați bine compoziția.
- Pregătiți varza tăind fiecare foaie în dreptunghiuri. Asigurați-vă că tăiați foile suficient de mici, deoarece sarmalele moldovenești sunt foarte mici.
- Untura sau uleiul se folosește pentru a unge bine vasul. Cel mai bine este să folosiți un vas ceramic. Așezați jumătate din varza tocată, alternând cu feliile de afumătură.
- Așezați sarmalele, asigurându-vă că între straturi introduceți și feliuțe de afumătură.
- Deasupra sarmalelor, puneți restul verzei tocate, puțină afumătură tocată mărunt și turnați un sos format din roșiile din conservă rămase, pasta de tomate și aproximativ 500 g de apă.
- Sarmalele moldovenești trebuie fierte la foc mic, timp de aproximativ 5 ore, pentru a obține gustul dorit.
Această rețetă vă va oferi cele mai bune sarmale moldovenești, care sunt gustoase și pufoase. Savurați-le cu plăcere!” scrie secretele.com