SCHEMA DE TRATAMENT PE SAPTAMANI pentru roșii constă în aplicarea unor stropiri regulate, în funcție de stadiul de dezvoltare al plantei și de factorii de mediu.

DISTRIBUIE SI PRIETENILOR

Inainte de a prezenta schema de tratament vom enumera cateva soiuri de roșii productive !

Există o varietate largă de soiuri de roșii pentru plantat, fiecare cu caracteristici și calități unice. Aici sunt câteva exemple de soiuri populare:

 1. Beefsteak – roșii mari și suculente, perfecte pentru felii groase de sandwich-uri și salate.
 2. Cherry – roșii mici, dulci și perfecte pentru gustări sau pentru a fi folosite în salate.
 3. Roma – roșii ferme și dense, ideale pentru sosuri și paste.
 4. San Marzano – un soi italian de roșii cu o formă lunguiată și o pulpă densă, folosită în principal pentru a face sosuri.
 5. Yellow Pear – o varietate mai puțin obișnuită de roșii, cu formă de pară și culoare galbenă, perfectă pentru a adăuga un aspect inedit salatelor.
 6. Black Krim – un soi neobișnuit de roșii cu o culoare neagră-violacee și o pulpă densă și suculentă.
 7. Green Zebra – un alt soi neobișnuit, cu o piele verde cu dungi galbene și o pulpă suculentă și dulce.
 8. Celebrity – un soi popular de roșii cu o pulpa densă și suculentă, perfect pentru salate și sandvișuri.

Înainte de a alege un soi, asigurați-vă că vă faceți cercetările cu privire la condițiile de creștere și preferințele de udare și fertilizare ale fiecărui soi pentru a vă asigura că veți avea o recoltă sănătoasă și bogată.

Stropirea roșiilor este un aspect important al îngrijirii lor pentru a obține o recoltă bogată. Există opțiuni bio pentru tratament, dar există și o schemă convențională de stropire a roșiilor, care necesită aplicarea unei serii de tratamente în diferite etape de dezvoltare a plantei.

VARIANTA BIO – Există mai multe metode naturale pentru a trata răsadurile de roșii, care nu implică utilizarea de pesticide și produse chimice. Iată câteva opțiuni:

 1. Extract de usturoi: Usturoiul este cunoscut pentru proprietățile sale antifungice și antibacteriene. Puteți face un extract de usturoi, amestecând 3-4 căței de usturoi tocați într-un litru de apă. Lăsați amestecul să stea timp de 24 de ore, apoi strecurați și pulverizați soluția pe răsaduri. Repetați această procedură o dată la fiecare 7-10 zile.
 2. Infuzie de coajă de ou: Coaja de ou conține calciu și alte minerale esențiale pentru creșterea plantelor. Puteți face o infuzie de coajă de ou, fierbind cojile de la 6-7 ouă într-un litru de apă timp de 20 de minute. Lăsați soluția să se răcească, apoi strecurați-o și pulverizați-o pe răsaduri o dată pe săptămână.
 3. Ceai de urzică: Urzica este o sursă bogată de azot și alte minerale esențiale pentru creșterea plantelor. Puteți face un ceai de urzică, punând o cană de frunze de urzică proaspătă sau uscată într-un litru de apă clocotită. Lăsați amestecul să se răcească, apoi strecurați-l și pulverizați-l pe răsaduri o dată la fiecare două săptămâni.
 4. Soluție de bicarbonat de sodiu: Bicarbonatul de sodiu este un fungicid natural, care poate ajuta la prevenirea bolilor fungice la răsadurile de roșii. Puteți face o soluție de bicarbonat de sodiu, amestecând o lingură de bicarbonat de sodiu într-un litru de apă. Pulverizați soluția pe răsaduri o dată la fiecare două săptămâni.

Este important să rețineți că orice soluție pe care o folosiți trebuie să fie testată întâi pe o mică zonă a răsadurilor, pentru a vă asigura că nu cauzează vreo reacție negativă.

Este recomandat să respectați întotdeauna instrucțiunile de aplicare ale produselor și să țineți cont de timpul de pauză între tratamente și recoltă, pentru a evita contaminarea fructelor și a păstra siguranța alimentară.

DISTRIBUIE SI PRIETENILOR
DISTRIBUIE PRIETENILOR
*Acest site web nu oferă sfaturi medicale și nici nu sugerează utilizarea tehnicilor ca formă de tratament pentru probleme fizice, pentru care este necesar sfatul unui medic. Dacă decideți să aplicați informațiile conținute în acest site, același lucru nu își asumă nicio responsabilitate. Intenția site-ului este să fie ilustrativă, nu îndemnatoare sau didactică. Important: întregul conținut al site-ului web www.stiriactuale.org are doar scop informativ și nu înlocuiește, în niciun caz, activitatea specialiștilor din cele mai diverse segmente de sănătate (medici, kinetoterapeuți, asistenți medicali, nutriționiști, psihologi, dentiști, printre altele).Nu vindem niciun tip de produs sau serviciu. Informațiile pe care le aducem sunt naturale tocmai pentru a evita posibilele efecte secundare, cu toate acestea este întotdeauna bine să consultați un specialist înainte de a ingera sau de a aplica orice medicament, chiar dacă este natural (acest lucru nu se aplică în principal femeilor însărcinate sau persoanelor cu restricții alimentare, de exemplu indiferent de motiv).
Stiri